Connect with us

Liga NLB

URADNO: Celjani ne računajo več na Gregorja Ocvirka!

Foto: Slavko Kolar
Foto: Slavko Kolar

Eden izmed ključnih členov do naslova evropskega prvaka slovenske mladinske reprezentance v Celju, Gregor Ocvirk, bo kot kaže glavni rokometaš na seznamu za »odstrel« pri Celju Pivovarni Laško. Slednji na velikega talenta slovenskega rokometa ne računajo več.

Danes mineva natanko en mesec od naslova slovenske mladinske rokometne reprezentance na EP-ju v Celju do 20 let. To pomeni, da Gregorja Ocvirka že en mesec ni bilo videti na treningih Celja Pivovarne Laško.

Po poročanju športnega dnevnika Ekipa SN bodo predstavniki aktualnih državnih prvakov omenjeno temo podrobneje predstavili na jutrišnji uradni predstavitvi ekipe na Vranskem, a tam ne bo prisotnega mladega Celjana. Slednji očitno ni več v načrtih Branka Tamšeta.

Foto: Slavko Kolar

Gregor Ocvirk je bil eden izmed ključnih členov na mladinskem EP-ju v Celju. Foto: Slavko Kolar

»Še vedno sem igralec Celja, ampak oni so jasno povedali, da si me v ekipi ne želijo. To mi je dejal direktor Rok Plankelj. Da nisem dobrodošel, da se v ekipi ne bi dobro počutil, ker si me tam ne želijo. Niti Branč niti ekipa. Tako mi je rekel direktor … Odgovoril sem mu ’OK, potem pa tudi na treninge ne bom hodil’. Z mojim menedžerjem pa zdaj iščeva druge možnosti,« je za Ekipo SN dejal nezadovoljni Ocvirk in še dodal, zakaj po njegovem mnenju ni več prostora zanj v Celju: »Ker v startu nisem podpisal pogodbe, ki so mi jo ponudili.«

Gregor Ocvirk je v lanski sezoni igral tudi za Maribor Branik kot posojeni igralec. Foto: RK Maribor Branik

Kot smo izvedeli, ga Celjani nočejo nikamor posoditi v Slovenijo, da bi se še razvijal, temveč ga želijo le še prodati, a POZOR! Odškodnina za »celjskega bombarderja« naj bi bila tako visoka, kot za nekega igralca, ki dolga leta igra v EHF Ligi prvakov. S tem si lahko predstavljamo, da se odškodnina lahko giba med 70 in 150 tisoč evri.

Ocvirk je tudi dejal, kaj bo storil, če ga v Celju ne bodo želeli niti prodati niti posoditi: »Potem bom verjetno moral priti trenirat v Celje. Ampak v takem okolju, kjer nisem zaželen, tudi sam ne vem, kaj bom. Na vsak način me hočejo uničiti. Nočejo me v ekipi, nočejo me dati na posojo nikamor v Slovenijo, odškodnino pa želijo tako, da je za 20-letnega igralca ne bo plačal nihče.«

Ocvirk: Želim si zdrave sredine

 »Jaz si želim zdravo okolje in igre – želim igrati rokomet. Kje bom igral ne vem pri tem mi bo zdaj pomagal moj zastopnik. Srčno upam, da bom hitro nekam šel,« pa je za naš portal zaključil Ocvirk.

Članska ekipa Celja Pivovarne Laško bo v letošnji sezoni izgledala takšna:

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Liga NLB