Connect with us

EHF Liga prvakov

Spektakel v Zlatorogu pod vprašajem?

Foto: Gregor Katič/RK CPL

V povezavi z včerajšnjo odredbo Vlade Republike Slovenije, ki prepoveduje javna zbiranja z več kot 500 obiskovalci, je celjski klub danes obvestil širšo javnost glede organizacije prihajajočih tekem. Pod vprašajem je očitno tudi osmina finala EHF Lige prvakov s poljskimi Kielcami, a vodstvo kluba je stalno v stikih z evropsko rokometno zvezo ter RZS.

Že včeraj sta za zaprtimi vrati potekali tekmi EHF Lige prvakinj med Krimom Mercatorjem in Budućnostjo in domačega prvenstva med Velenjčani in Izolani. Za enako potezo so se odločili tudi danes v Kopru, kjer bodo domačini brez gledalcev gostili Trimo Trebnje. V Novem mestu bo prvoligaška tekma proti Urbanscape Loki vendarle potekala povsem normalno.

A zdi se, da utegne odredba močno spremeniti načrte pri organizacije celjske evropske tekme s PGE Vive Kielcami.

SPOROČILO KLUBA ZA JAVNOST:

Spoštovani,

V RK Celje Pivovarna Laško smo seznanjeni z odredbo Vlade Republike Slovenije, ki zaradi nevarnosti širjenja koronavirusa, začasno prepoveduje zbiranje na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa, kjer se zbira več kot 500 ljudi. To seveda vpliva tudi na organizacijo tekem našega kluba, kjer je naslednja predvidena domača prireditev, tekma osmine finala VELUX EHF Lige prvakov med RK Celje Pivovarna Laško in PGE Vive Kielce iz Poljske. 

V celjskem klubu bomo ves čas pozorno spremljali razmere, ki se hitro spreminjajo, zato glede na časovno oddaljenost te prve domače prireditve, v tem trenutku ne bomo sprejemali končnih odločitev. Priprave na organizacijo tega dogodka bodo torej do nadaljnega potekale enako, kot za vse druge podobne prireditve. Razmere pa bomo pozorno spremljali in vse zainteresirane obveščali o morebitnih ukrepih, ki bi bili potrebni. 

Naš klub je bil že v minulih dneh tesno v stiku tako z Rokometno zvezo Slovenije, kot tudi Evropsko rokometno zvezo in bo tako z njima, kot drugimi institucijami v stiku tudi v prihodnjih dneh ter bo skupaj z njimi sprejemal morebitne nadaljnje ukrepe in v prvi vrsti skrbel za pogoje, ki bodo zagotavljali zdravje ljudi.

RK Celje Pivovarna Laško

More in EHF Liga prvakov