Connect with us

EHF Liga prvakov

Proti Kielcam očitno brez gledalcev: Ni vsak dan v Zlatorogu osmine finala

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Celjsko vodstvo je včeraj tudi dokončno doletel udarec, in sicer se je število gledalcev na javnih prireditvah po ukrepih ministrstva za zdravje zaradi korona virusa zmanjšala na 100 gledalcev. To pomeni, da ne bo mogoče spremljati evropskega spektakla s PGE Vive Kielcami, saj osmina finala se v hramu slovenskega rokometa ne odigra ravno vsak dan.

Ministrstvo za zdravje je v ponedeljek izdalo sklep, s katerim je zaradi nevarnosti širjenja bolezni koronavirusa (SARS-CoV-2) še dodatno omejilo zbiranje na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji.

Z novo odredbo je prepovedano zbiranje ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji, kjer se zbira več kot 100 ljudi, dokler ne preneha nevarnost širjenja omenjene nalezljive bolezni.

To pomeni, da bo prva tekma osmine finala EHF Lige prvakov med Celjani in poljskim velikanom PGE Vive Kielcami, zaprta za javnost! Ni dvoma, da je ta poteza močno oškodovala tudi pivovarje, katerim bi bilo s pomočjo odlične celjske publike lažje igrati proti Poljakom, kjer si kruh služita tudi Slovenca – Uroš Zorman ter Blaž Janc.

»Naš klub je ves čas tesno v stiku s pristojnimi institucijami ter z Rokometno zvezo Slovenije, kot tudi Evropsko rokometno zvezo in bo tako z njima, kot drugimi institucijami v stiku tudi v prihodnjih dneh. Vse odločitve in morebitne nadaljnje ukrepe bodo sprejete skupaj z njimi, ko bomo v prvi vrsti skrbeli za pogoje, ki bodo zagotavljali zdravje ljudi,« so sporočili iz najtrofejnejšega slovenskega rokometnega kluba.

More in EHF Liga prvakov