Connect with us

Reprezentančni rokomet

ŠOK za Francoze: Nikola Karabatić brez SP-ja!

Foto: Balkan Handball

Francoska rokometna reprezentanca bo na januarskem svetovnem prvenstvu v Nemčiji in na Danskem močno oslabljena. Selektor Didier Dinart namreč ne bo mogel računati na zvezdnika Nikolo Karabatića, ki si je poškodoval levo stopalo in bo moral oditi na operacijo.

Karabatić bo izpustil prihajajoče svetovno prvenstvo, ki bo potekalo v Nemčiji in na Danskem. Glavni razlog je poškodba levega stopala, zaradi katerega bo moral oditi na operacijo. Nato sledi še rehabilitacija, kar pomeni, da bo zvezdnik PSG-ja okreval predvidoma štiri do šest mesecev.

Na rokometnem igrišču ga bomo torej znova videli na začetku izločilnih bojev v EHF Ligi prvakov, v kateri si Parižani želijo priti na evropski prestol. Tekma proti Celju Pivovarni Laško bo v drugi polovici februarja, tako da bomo nekdanjega rokometaša Barcelone, Kiela in Montpellierja že videli v hramu slovenskega rokometa.

Francozi, ki branijo zlato z domačega SP-ja leta 2017, na katerem je Slovenija osvojila bron, bodo tekmovali v skupini A, v Berlinu. Nasproti jim bodo stale reprezentance Rusije, Nemčije, Srbije, Brazilije in Koreje.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Reprezentančni rokomet