Connect with us

Uncategorized

ŠOK! Slovenske košarkarice nadigrale Francijo!

FOTO: KZS
Slovenske košarkarice so se v tretjem kolu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2019 pomerile z izbrano vrsto Francije. Srečanje v dvorani Gimnazije Celje – Center so po napetem boju dobile slovenske košarkarice z 68:62 in so tako še edina neporažena reprezentanca v skupini E.

TEKMA SLOVENSKE ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE V KVALIFIKACIJAH ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2019

3. kolo:
Sobota, 10. februarja 2018, dvorana Gimnazije Celje-Center:

SLOVENIJA : FRANCIJA 68:62 (19:22, 19:12, 17:17, 13:11)

Strelke za Slovenijo: Oblak 18 (5 skokov, 10 podaj), Evans 14 (12 skokov), Trebec 10 (5 skokov), Abramovič 7, Friškovec 5, Jakovina in Seničar (6 skokov) po 4, Krošelj in Ocvirk po 3, Cvijanovič, Gwashavanhu, Prezelj.

Izjave po tekmi:

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
Najprej bi rad čestital svojim igralkam. Mislim, da smo zasluženo zmagali, saj smo praktično vodili skoraj celotno srečanje. Sam sem nekako podoživljal tiste minute v Pragi, kjer smo prav tako dve minuti do konca vodili za nekaj točk, a na koncu izgubili. Menim, da se nam je to danes povrnilo. Pokazalo se je, da imajo ta dekleta nekaj več kot so imele prejšnje generacije. To so dokazale že z osvojeno medaljo lani na Portugalskem. Sedaj smo praktično igrali z ekipo, ki je v povprečju stara 20 let. Vsa čast dekletom.”

Teja Oblak, kapetanka slovenske ženske članske reprezentance:
Sem presrečna. Marsikdo verjetno ni verjel v nas, da lahko kljub okrnjeni zasedbi zmagamo takšno tekmo. Res smo pokazale veliko srce in karakter. Vsa čast vsem dekletom, da smo zdržale do konca. Prav tako pa gre zahvala tudi strokovnemu štabu in gledalcem. Upam, da ponovimo takšno igro v sredo proti Romuniji.

Larisa Ocvirk, slovenska reprezentantka:
Vtisi po takšni tekmi so neopisljivi. Kljub uspehu moramo to tekmo čimprej pozabiti, ker nas čaka že v sredo obračun proti Romuniji. Zavedamo se, da po tem srečanju še nismo na evropskem prvenstvu, prav zato je tekma v sredo tako pomembna. Tudi na sredinem obračunu bomo dale vse od sebe in že zdaj vabim vse navijače, da nas pridejo podpret v istem številu kot danes.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized