Connect with us

Uncategorized

Kaj nas čaka jutri na sporedu? Vprašljiv je moški smuk za 3. uro zjutraj!

Foto: OKS

Jutri nas čaka že drugi olimpijski dan. Tako kot v soboto, bo tudi nedelja čas za slovenske športnike. Velik adut za medaljo bo tudi Jakov Fak, ki se bo za odličje boril na šprinterski preizkušnji, ob 12.15.

Na smukaškem štartu bo sedem Slovencev. Kot prvi od slovenskih smukačev bo s številko 16, nastopil Boštjan Kline. Martin Čater ima številko 28, Klemen Kosi 32, ter Miha Hrobat 38.

»Poskušal sem se čim bolj približati tekmovalni vožnji, občutku in taktiki. Določene stvari so mi uspele, nekaj je bilo še napak oziroma stvari, ki se jih da izboljšati. To bom poskušal popraviti in se pripraviti na tekmo,« je po treningu dejal Kline, ki bo glavni slovenski adut na smukaški preizkušnji.

Naslov iz Sočija 2014 brani avstrijski smukač, Matthias Mayer, ki bo nastopil s številko 3.

Ali bo smuk prestavljen na ponedeljek?

Moški smuk na olimpijskih igrah v alpskem centru Jeongseon bi lahko zaradi premočnega vetra prestavili iz nedelje na ponedeljek. To je vodjem ekip na prizorišču povedal prvi mož tekmovanj Mednarodne smučarske zveze Markus Waldner.

Predvidevajo, da naj bi v nedeljo pihal veter z okrog 55 kilometri na uro in bi morali zato ustaviti gondolo. Z gondolo pripeljejo tekmovalce in drugo osebje na start. Sprva so predlagali, da bi tekmovanje pripravili v poznejše nedeljske ure, ko naj bi bilo manj vetra, pa je to zavrnil Mednarodni olimpijski komite. Start smuka je predviden v nedeljo ob tretji uri zjutraj po slovenskem času.

 

Fak v lov na medaljo!

Sankač Tilen Sirše bo s 3. in 4. vožnjo zaključil tekmovanje. Smučarska tekača, Miha Šimenc in Janez Lampič, se bosta pomerila v skiatlonu na 30 kilometrski preizkušnji, medtem ko bo biatlonce Jakova Faka, Klemna Bauerja, Miho Dovžana ter Mitjo Drinovca, čakala sprinterska tekma na 10 kilometrov.

“Zadnji treningi so bili garaški. Videli bomo, kaj so prinesli. Težko odgovorim na to vprašanje, dokler ne pridem na tekmo in odtečem vsaj prvi krog. Športne ambicije ne morejo iz mene, ne glede na to, da ni nujno, da si vedno na stopničkah. Če ne razmišljam o visokih mestih, je prisotno razočaranje,” je za MMC dejal Fak, pred šprinterskim biatlontskim dvobojem.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized