Connect with us

Uncategorized

Smuk odpovedan, olimpijsko zlato v skiatlonu pripadlo Kruegerju

Močni sunki vetra so odpihnili za danes predviden smuk moških na olimpijskih igrah v Jeongseonu.

Ker je tudi vremenska napoved za jutri slaba, odpade tudi smukaški trening za moško kombinacijo. Tekma v tej disciplini naj bi bila predvidoma naslednja na sporedu v torek.

Krueger olimpijski prvak v skiatlonu!

Norveški smučarski tekač Simen Hegstad Krueger je novi olimpijski prvak v skiatlonu. Na igrah v Pyeongchangu je na tekmi, kjer tekmovalci premagajo 15 kilometrov klasično ter 15 kilometrov prosto, za seboj pustil rojaka Martina Johnsruda Sundbyja na drugem mestu in Hansa Christera Holunda na tretjem. Slovencev ni bilo na startu.

Krueger, ki se je za napad odločil v predzadnjem krogu, je do cilja pritekel z osmimi sekundami prednosti pred Sundbyjem, Holund je zaostal 9,9 sekunde.

Do četrtega mesta je pritekel Rus Denis Spicov, peto mesto je osvojil Francoz Maurice Manificat, šestega Švicar Dario Cologna, sedmega Britanec Andrew Musgrave.

Novi olimpijski prvak je do zlata prišel precej presenetljivo, saj je 24-letnik doslej v svetovnem pokalu na odru za zmagovalce stal samo dvakrat, od tega je zmagal enkrat.

Poraženec tekme je bil Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo, sicer vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, ki je bil komaj deseti.

Smučarski tek, skiatlon, moški:
ZLATO: Simen Hegstad Krüger (Nor)
SREBRO: Martin Johnsrud Sundby (Nor)
BRON: Hans Christer Holund (Nor)

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized