Connect with us

Tuja prvenstva

Slovenski legionarski obračun Kataloncem

Foto: FC Barcelona

Slovenski legionarski obračun Kataloncem

Deseti krog najmočnejše španske lige ASOBAL je prinesel obračun slovenskih legionarjev. Katalonska Barcelona je na domačem parketu gostila zasedbo BM Benidorm, kjer nastopa Celjan Jaka Špiljak in slavila visoko z rezultatom 43:29 (23:17).

Katalonski rokometaši poleg dobre predstave v EHF Ligi prvakov svojo formo stopnjujejo tudi v španskem prvenstvu, kjer nedvomno veljajo za glavne favorite. Dan po zmagi nad Aalborgom, so se varovanci Xavija Pascuala v domači dvorani pomerili proti enajstouvrščeni ekipi prvenstva in rutinirano slavili.

Jure Dolenec se je med strelce vpisal štirikrat. Foto: FC Barcelona

Moštvo Jake Špiljaka se je s favoriziranimi domačini kosalo vse do 14. minute in celo vodilo z 8:9. V nadaljevanju Barcelona ni popustila ter vodstvo do konca stopnjevala in dobila tekmo s 43:29.

Tokrat so v domači ekipi blesteli prav vsi trije Slovenci. Petkrat je zadel Blaž Janc, en zadetek manj je dosegel Jure Dolenec, Domen Makuc pa nasprotnikovo mrežo zatresel trikrat. Pri gostih je s sedmimi zadetki blestel Ivan Nikčevič, Jaka Špiljak je katalonsko mrežo zadel trikrat. 

Katalonci so pred zaključkom izjemno napornega tridnevnega ciklusa tekem. Včeraj so slavili na evropskem prizorišču proti Aalborgu, danes ugnali Benidorm, jutri pa jih ob 17. uri čaka še gostovanje pri Huesci, kjer igra tudi slovenski legionar Janez Guček.

LIGA ASOBAL, ŠPANIJA, 10. KROG:
Petek, 30. oktobra:
FC Barcelona HB
– BM Benidorm 43:29 (23:17)
Janc 5, Dolenec 4, Makuc 3; Špiljak 3

LESTVICA:

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore
https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Tuja prvenstva