Connect with us

Reprezentančni rokomet

Slovenke za uvod HEP Croatia Cup v Poreču remizirale z Avstrijo

Foto: RZS

Slovenska ženska izbrana vrsta je danes odigrala prvo tekmo pripravljalnega turnirja HEP Croatia Cup v Poreču, ki bo služil kot odlična priprava na dve pomembni kvalifikacijski srečanji v mesecu juniju proti Makedoniji. Izbranke selektorja Uroša Bregarja so danes remizirale z Avstrijkami.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaSlovensko žensko izbrano vrsto v mesecu juniju čakajo dodatne kvalifikacije za preboj na svetovno prvenstvo, ki ga bo v začetku decembra gostila Japonska. Naše rokometašice se bodo za preboj na SP udarile z reprezentanco Makedonije, srečanji pa bosta na sporedu 31. majem in 2. junijem ter 4. junijem in 6. junijem.

Na omenjenem pripravljalnem turnirju, kjer poleg Slovenije in gostiteljice Hrvaške nastopata še Avstrija in Češka, bo odlična priložnost za namenitev počitka nosilkam slovenske izbrane vrste in priložnost mladim ter obetavnim rokometašicam.

Za uvod remi proti Avstrijkam

Nina Zulić je bila z osmimi goli najboljša strelka slovenske reprezentance. Foto: Uroš Hočevar/EHF Euro 2018

Zdesetkane Slovenke so tekmo proti Avstrijkam pričele obetavno in se povsem enakovredno kosale z gostiteljicami, ki so bile danes naše južne sosede. V zadnjih desetih minutah pa je naša izbrana vrsta pokazali pravi obraz in z delnim izidom 1:4 na odmor odšla s prednostjo treh zadetkov (9:12).

V drugem polčasu so izbranke selektorja Uroša Bregarja mirno narekovale tempo avstrijskim rokometašicam, ki so skozi uvodne minute drugega dela zaostajale med dvema in petimi zadetki. V zadnjih petnajstih minutah so postopoma topile zaostanek in z golom Patricie Kovacs v 47. minuti izenačile na 18:18. Slovenkam nikakor ni uspelo povesti in srečanje se je končalo s 23:23.

Najboljša strelka avstrijske reprezentance je bila s šestimi goli Ines Ivancok, v vratih je s trinajstimi goli blestela Antonija Curić. Pri Sloveniji je bila osemkrat uspešna Nina Zulić, v golu sta vratarki Maja Vojnović in Amra Pandžić zbrali vsaka po šest obramb.

Slovensko ekipo jutri ob 18.00 čaka še tekma s Čehinjami, za konec pa v nedeljo ob 16.00 obračun proti Hrvaticam.

HEP Croatia Cup 2019 (Poreč):

Petek, 22. marca, ob 18.00:

Avstrija – Slovenija 23:23 (9:12)

Postava Slovenije: Vojnović 6 obramb, Pandžić 6 obramb; Jurič, Regner, Strnad, Žabjek 3, Abina 6 (1), Ferfolja 1, Zulić 8 (5), Pišek, Vučko, Vrček, Svetik 1, Čopi 2, Beganović 2; Selektor: Uroš Bregar.

Sobota, 23. marca, ob 18.00:

Češka – Slovenija

Nedelja, 24. marca, ob 20.00:

Hrvaška – Slovenija

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Reprezentančni rokomet