Connect with us

Reprezentančni rokomet

Slovenka postaja črnogorska reprezentantka?

Barbara Lazović je v preteklosti igrala za slovensko reprezentanco, po novem utegne za črnogorsko. Foto: Lin Gombač/ŠD Šport

Izvedeli smo, da utegne nekdanja slovenska reprezentantka Barbara Lazović v prihodnje obleči dres črnogorske ženske izbrane vrste. Za njo je odlična sezona v majici črnogorskega velikana iz Podgorice, hkrati pa želi nastopiti na Olimpijskih igrah v Tokiu 2021.

Barbara Lazović (levo) skupaj z nekdanjima reprezentančnima soigralkama, Neli Irman (sredina) in Nino Jeriček (desno). Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovenka Barbara je večino rokometne mladosti preživela pri ljubljanskemu Krimu, nato prestopila k srbskemu Zaječarju in v prihodnje zaigrala tudi pri Vardarju iz Skopja ter romunski Bukarešti.

V minuli sezoni je bila še kako pomemben člen črnogorske zasedbe Budučnosti iz Podgorice, ki bo v prihodnje definitivno naskakovala sam vrh evropskega ženskega rokometa.

V zadnjih tednih se po rokometnih kuloarjih s področja nekdanje skupne države Jugoslavije širijo o govorice o tem, da bi Brežičanka v bližnji prihodnosti zaigrala za črnogorsko reprezentanco. Lazovićeva, ki igra na desnem zunanjem položaju, bi zamenjala Katarino Bulatović, ki je napovedala upokojitev. Za črnogorsko izbrano vrsto trenutna igra že njen mož Vuk, ki je v preteklosti igral v Krškem in na Kodeljevem pri Slovanu.

»Pri meni obstaja samo ena želja, in sicer sodelovati na Olimpijskih igrah. V resnih pogovorih smo in videli bomo, kaj se bo zgodilo,« je o morebitnem prestopu spregovorila izkušena 32-letnica, sicer žena srbsko-črnogorskega rokometaša Vuka Lazovića.

Foto: Lin Gombač/ŠD Šport

Ni dvoma, da Črnogorke želijo v prihodnje zavzeti sam vrh evropskega ženskega rokometa. Budučnost Podgorica v novi sezoni z močno zasedbo cilja na naslov EHF Lige prvakinj, ženska članska reprezentanca pa bo nastopila na Olimpijskih igrah prihodnje leto v Tokiu. Dres slovenske reprezentance je oblekla 57-krat, prispevala pa 188 golov.

More in Reprezentančni rokomet