Connect with us

Liga NLB

Škaper korektno čestital Celjanom: Pokazali so moč

Damjan Škaper je zabeležil prvi prvenstveni poraz na ribniški klopi, a se proti Celjanom zelo dobro upiral. Foto: RD Riko Ribnica

Škaper korektno čestital Celjanom: Pokazali so moč

Včerajšnji sredin rokometni večer sta z derbijem vrha Lige NLB popestrili zasedbi Celja Pivovarne Laško in Rika Ribnice, ki je bila primorana zabeležiti prvi poraz, pivovarji pa so z odgovorno igro zanesljivo slavili na Dolenjskem.

Derbi vodilnih ekip Lige NLB, ki sta bili pred pričetkom obračuna še obe neporaženi, je v ribniško dvorano privabil lepo število rokometnih prvoligaških navdušencev. Tudi tokrat pivovarjem ni bilo lahko na Dolenjskem, kjer so domači Ribničani stalno dihali za ovratnik Celjanom.

»Celje je pokazalo svojo moč. V napadu smo imeli preveč težav, podarili nasprotniku nekaj žog, ta pa je to izkoristil z lahkimi zadetki. Ves čas smo nato lovili tekmeca, ki pa je bil danes predober, da bi nam to uspelo. Manjkalo nam je sproščenosti, preveč je bilo individualnih poizkusov, to pa se proti obrambi Celja ne konča dobro,« je po prvem prvenstvenem porazu v letošnji sezoni dejal ribniški trener Damjan Škaper, ki je dodobra pripravil varovance na obračun, vendar je imel serijski prvak več izkušenj.

https:/si/si.gorenje.com/

Ocvirk: V napadu odigrali odgovorno

Tomaž Ocvirk ostaja stoodstoten v domačem prvenstvu. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Ni dvoma, da so si Celjani zaslužili zmago v deželi suhe robe. Z dobro igro, predvsem v napadu, so uspeli ugnati tekmeca, ki se zadnja leta stalno nahaja v vrhu slovenskega klubskega rokometa. Trener Tomaž Ocvirk je bil s prikazanim dokaj zadovoljen, a meni, da so bili njegovi varovanci v nekaterih trenutkih malce površni, vendar se to pri končnem rezultatu ni pokazalo.

»Igralci so odlično preklopili nazaj na naš sistem po reprezentančnem premoru in v prvem polčasu zelo dobro igrali v obrambi. Bili smo malce površni, naredili kakšno napako, a tudi v drugem delu nadaljevali z dobro predstavo. V zaključku tekme smo malce preveč popustili, kar ni dobro za obračune lige prvakov, ko so nasproti še močnejše ekipe. Smo pa v napadu odigrali zelo odgovorno in si s kolektivno igro priigrali to zmago, za kar si vsi fantje v ekipi zaslužijo čestitke. Nekaj je še zadev, ki jih je potrebno popraviti, a fantje so delavni, si želijo in verjamem, da bomo še napredovali,« je po dvoboju spregovoril Tomaž Ocvirk, ki ga to nedeljo čaka izjemno težko gostovanje na Madžarskem pri Pick Szegedu.

V prihodnjem krogu se bodo Ribničani odpravili na gostovanje v Škofjo Loko, Pivovarje pa v domači dvorani čaka tekma z Ormožem.

Liga NLB, 8. krog:
Sreda, 30. oktobra, ob 20.00 (Ribnica):
RD Riko Ribnica – RK Celje Pivovarna Laško 26:29 (11:13)
RD Riko Ribnica:
Bojić 7 obramb, Klarič 1 obramba; Strmljan 2, Horvat 4, Vujačić 5, Žagar 1, Knavs 1, Ranisavljević 1, Pahulje, Lešek 3, Blaž Nosan 3 (1), Cimerman, Pucelj 3 (2), Tomšič, Mitja Nosan, Setnikar 2; Trener: Damjan Škaper
RK Celje Pivovarna Laško:
Vujovič 1 obramba, Ferlin 7 obramb; Cvetko, Rakita, Razgor 1 (1), Marguč 5, Šarac 6, Grošelj, Poteko 1, Žabič, Silva 4, Kodrin 3, Horžen 3, Grebenc 2, Leban 4 (2), Novak; Trener Tomaž Ocvirk

Sobota, 2. novembra, ob 19.00:
RK Jeruzalem Ormož – RD Koper
RD Butan Plin Izola – MRK Krka Novo mesto
MRD Dobova – RD Urbanscape Loka

Ob 20.30:
RK Slovenj Gradec – RK Gorenje Velenje

Nedelja, 3. novembra, ob 18.00:
RK Trimo Trebnje – RK Maribor Branik

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB