Connect with us

Tuja prvenstva

Sin slovenjgraške legende navdušuje v beograjskem Partizanu

Foto: ARKUS Liga

Sin slovenjgraške legende navdušuje v beograjskem Partizanu

Beograjski Partizan je minuli vikend prišel do pomembne zmage proti Dinamu iz Pančeva. Moštvo, ki ga vodi nekdanji prvoligaški bombarder in ljubljenec slovenjgraških ter celjskih navijačev Nenad Maksić, pa je do zmage z osmimi goli popeljal njegov sin Aleksa.

Foto: ARKUS Liga

Aleksa velja za zelo talentiranega igralca, ki lahko zaigra tako na krilnem kot tudi zunanjem položaju. Privrženci beograjskega rokometa mu pravijo, da je pravi borec, s srcem in karakterjem.

Tako slednje, kot tudi znanje, pa sta bila vidna na sobotnem obračunu ARKUS lige med Dinamom iz Pančeva in Partizanom. Prav na slednji je mladi Aleksa zablestel z osmimi zadetki in postal igralec tekme. Njegova ekipa je z odlično predstavo vknjižila nov par točk. Rezultat je ob koncu srečanja kazal 31:25 (18:10) za črno-bele Beograjčane.

Maksić: Iz treninga v trening rastemo

Foto: Srbski rukometni savez

Legendarni »Maksa« je v slovenskem rokometu pustil res velik pečat. V Preventu iz Slovenj Gradca je kazal odlične predstave in nekaj sezon celo kraljeval na lestvici strelcev. Njegove dobe igre je opazilo tudi Celje, pri katerem je igral v sezoni 2002/2003.

»Dinamo je dobra ekipa, tukaj ni nobenih skrivnosti. Zadovoljen sem z zmago mojih fantov, odigrali smo eno izmed boljših tekem. Učinkovit napad in razpoloženi vratarji sta bila ključna faktorja, da smo lahko držali niti v svojih rokah. Mislim, da smo na tem nivoju pokazali svoj maksimum, ampak ne glede na vse, je na nas, da še vedno trdo delamo in treniramo, ter iz treninga v trening rastemo in napredujemo,« je po obračunu spregovoril izkušeni 48-letni strokovnjak, ki je v Sloveniji preživel kar 11 let.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Tuja prvenstva