Connect with us

Liga NLB

Šibila zapušča mariborsko klop

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Marko Šibila po sobotnem porazu s Slovenj Gradcem ni več trener mariborskega Branika. Moštvo, ki letos nastopa v EHF Challenge pokalu, je v sezono krenilo pod pričakovanji in po sedmih tekmah osvojilo vsega eno zmago. Med kandidati za Šibilinega naslednika pa se nahaja kar nekaj atraktivnih imen.

Po sobotnem derbiju dna lestvice med Slovenj Gradcem in Mariborom je bilo skoraj povsem jasno, da bo poraženi trener tega obračuna odletel z enega izmed trenerskih stolčkov. Prav takšen scenarij se je zgodil Mariborčanu Marku Šibili, ki ni zadovoljil pričakovanja uprave kluba in bil primoran zapustiti štajersko prestolnico po šestih porazih.

https:/si/si.gorenje.com/

Sprva se je namigovalo, da bo Šibila ostal mariborski strateg, dokler vodilni možje ne poiščejo novega, pa vendarle temu ni bilo tako. Med glavnimi kandidati za prevzem se po naših informacijah nahajajo Mirko Skoko, Davor Dominiković ter Ivica Obrvan. Vsi trije so slovenski rokometni javnosti zelo dobro poznani. Prvi je dolga leta vodil novomeško Krko in z njo osvojil celo superpokalni naslov ter drugo mesto v pokalu Slovenije, Dominiković velja za enega izmed najobetavnejših trenerjev v Evropi, Obrvan pa je dolga leta nazaj vodil Gorenje Velenje.

Več bo zagotovo znano ta teden, ko je na sporedu reprezentančni premor, Mariborčane pa naslednji teden v sredo čaka tekma v Ormožu.

More in Liga NLB