Connect with us

EHF Liga prvakov

Šest zadetkov Kljuna premalo za prvo celjsko zmago

Uvodna evropska tekma je v Zlatorogu minila brez gledalcev. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Šest zadetkov Kljuna premalo za prvo celjsko zmago

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na prvi tekmi nove sezone EHF Lige prvakov izgubili z danskim Aalborgom, ki je z boljšo predstavo v prvem polčasu, osvojil uvodni dve točki.

Vzdušje v celjski slačilnici je bilo pred današnjo tekmo precej dobro in samozavestno. Danes je klub prejel rezultate z obveznega testiranja za koronavirus, vsi testi pa so bili negativni. Na uvodu evropske sezone je v celjskem Zlatorogu gostoval danski Aalborg, ki velja za neugodnega tekmeca. Tudi danes je bilo tako.

Slab drugi polčas pokopal Celjane.

Aktualni državni prvaki so v tekmo krenili nekoliko zaspano. Danci so prevzeli tempo igre in držali prednost v svojih rokah med enim in tremi zadetki. V 16. minuti je Kristjan Horžen izenačil na 9:9, Celjani so tehtnico nagnili na svojo stran in ob odmoru vodili s 17:15.

Tadej Kljun je blestel s šestimi zadetki. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

V uvodnih minutah drugega dela sta moštvi igrali hitro in gol za gol. V nadaljevanju je četa Tomaža Ocvirka nekoliko popustila, kar je Aalborg izkoristil in vodil med enim in tremi goli. V zadnjih minutah so bili Pivovarji celo v igri za zmago, a so jih pokopale lastne napake in morali priznati premoč z 29:31.

V celjskih vrstah je odsotnost Matica Grošlja odlično izkoristil Tadej Kljun in se izkazal s šestimi goli, pri Dancih pa je s sedmimi zadetki blestel Magnus Jensen.

Celjske rokometaše v prihodnjem kolu čaka gostovanje v Barceloni, kjer si kruh trenutno služita tudi dva Pivovarja – Domen Makuc in Blaž Janc.

EHF LIGA PRVAKOV, 1. KROG (SKUPINA B):
Sreda, 16. septembra, ob 18.00 (Arena Zlatorog, Celje):
RK Celje Pivovarna Laško – Aalborg Handball 29:31 (17:15)
Kljun 6, Šarac 5, Mazej 4, Leban in Razgor (2) po 3; Jensen 7, Samuelsson 5, Christiansen in Mollgaard Jensen po 3.

HBC Nantes – Telekom Veszprem

Četrtek, 17. septembra:
Motor Zaporožje – FC Barcelona
RK PPD Zagreb – THW Kiel

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EHF Liga prvakov