Connect with us

Reprezentančni rokomet

Selektor bo debitiral v Slovenj Gradcu

Slovence januarja čaka nastop na EP na Švedskem. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Selektor bo debitiral v Slovenj Gradcu

Slovensko moško reprezentanco konec meseca v Zrečah čaka zbor za začetek priprav na prihajajoče EP, ki ga bodo naši fantje začeli na Švedskem. Selektor bo znan prihodnji torek na novinarski konferenci, debitantski nastop pa ga čaka v Slovenj Gradcu proti Severni Makedoniji.

http://bit.ly/SD-sport-kompresijske-nogavice

Pred potjo na sever Evrope bo izbrana vrsta v Slovenj Gradcu in Trbovljah odigrala pripravljalna obračuna s tekmeci iz nekdanje skupne države. Na Koroškem bo gostovala v petek 3. januarja, kjer se bo v slovenjgraški športni dvorani ob 19. uri po robu postavila Severni Makedoniji, v zadnjih letih redni udeleženki svetovnih in evropskih prvenstev.

Dan kasneje bo za slovenske fante v Trbovljah v dvorani Polaj ob 17.30 sledil še obračun s Črnogorci. Ti bodo januarja na prvenstvu stare celine nastopili četrtič zapored, na skupno petem nastopu med evropsko elito pa bodo iskali pot do sploh prve zmage na omenjenem tekmovanju.

http://www.euro2020.sd-sport.si/

»Slovensko reprezentanco med pripravami na evropsko prvenstvo čakata dva preizkusa. V prvih dneh novega leta se bo v Slovenj Gradcu najprej pomerila s Severno Makedonijo, nato pa v Trbovljah še s Črno goro. Odločitev za gostovanji na Koroškem in v Zasavju ni bila težka. Z RK Slovenj Gradec 2011 in RD Rudar Trbovlje smo v preteklosti že odlično sodelovali. Oba kluba sta se izkazala za dobra soorganizatorja tekem. Ob tem se Rokometna zveza Slovenije še naprej drži vodila, da slovenska moška reprezentanca nastopa širom Slovenije in tako pomaga popularizirati rokometno igro tudi v morda nekoliko manjših klubskih sredinah. Prepričan sem, da nas januarja čakata lepa rokometna dogodka,« je v izjavi za javnost spregovoril direktor reprezentance Uroš Mohorič.

https:/si/si.gorenje.com/

Slovenska reprezentanca bo sicer celotne priprave preživela v standardni bazi v Zrečah. Na Štajerskem se bo zbrala na dan samostojnosti in enotnosti, v četrtek 26. decembra. V švedski Göteborg, kjer bo v prvem delu evropskega prvenstva nastopala v skupini F, se bo podala 8. januarja.

PRIPRAVLJALNI TEKMI SLOVENIJE PRED EP 2020:
Petek, 3. januarja 2020, ob 19.00 (Slovenj Gradec):
Slovenija – Severna Makedonija

Sobota, 4. januarja 2020, ob 17.00 (Trbovlje):
Slovenija – Črna Gora

ŠIRŠI SPISEK REPREZENTANCE ZA EP 2020:
VRATARJI:
 Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško), Urban Lesjak (Hannover), Urh Kastelic (Göppingen), Rok Zaponšek (Csurgo);
LEVA KRILA: Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Matic Verdinek (Gorenje Velenje), Darko Cingesar (Aix), Simon Razgor (Meškov Brest);
LEVI ZUNANJI: Borut Mačkovšek (Veszprem), Nik Henigman (MOL Pick Szeged), Sebastian Skube (Silkeborg), Gregor Potočnik (Csurgo);
SREDNJI ZUNANJI: Dean Bombač (MOL Pick Szeged), Miha Zarabec (THW Kiel), Staš Skube (RK Vardar), Rok Ovniček (HBC Nantes);
DESNI ZUNANJI: Vid Kavtičnik (Aix), Jure Dolenec (Barcelona), Matic Grošelj (Celje Pivovarna Laško), Nejc Cehte (Hannover), Žiga Mlakar (Wisla Plock);
DESNA KRILA: Blaž Janc (PGE VIVE Kielce), Gašper Marguč (Veszprem), Mario Šoštarič (MOL Pick Szeged);
KROŽNI NAPADALCI: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško), Kristjan Horžen (Celje Pivovarna Laško), Igor Žabić (Wisla Plock).

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Reprezentančni rokomet