Connect with us
Ljubomirja Vranješa čaka zares težko delo proti Sloveniji. Foto: Saša Pahic Szabo/EHF Euro 2018

Reprezentančni rokomet

Glavna kandidata Španec in Šved, v igri tudi Slovenca

Ljubomir Vranješ je eden izmed resnih kandidatov za prevzem slovenske rokometne reprezentance. Foto: Hrvaška rokometna zveza

Glavna kandidata Španec in Šved, v igri tudi Slovenca

Poraja se veliko vprašanje, kdo bo na selektorskem stolčku slovenske moške izbrane vrste nasledil črnogorskega strokovnjaka Veselina Vujovića. Mediji za prvi izbiri omenjajo predvsem španskega strokovnjaka Antonia Carlosa Ortego in švedskega trenerja balkanskega rodu Ljubomirja Vranješa. V plan B pa naj bi se podala pomočnik Uroš Zorman in Branko Tamše.

http://bit.ly/SD-sport-kompresijske-nogavice

Predsednik slovenske rokometne zveze Franjo Bobinac je na sredini seji sporočil, da bodo novega selektorja imenovali v torek, 17. decembra ob 11. uri v hotelu InterContinental. Zadnja seja torej ni prinesla novega selektorja, zato bo stolček nezaseden kar 21 dni. Zeleno leč naj bi na izredni seji predsedstva RZS prižgali dan prej ali celo isti dan.

Kot poroča časopis Delo, se za selektorsko mesto potegujeta predvsem Španec Antonio Carlos Ortega in Ljubomir Vranješ. Ortega trenutno vodi Hannover, ki mu kaže zelo dobro in se v nemški Bundesligi trenutno nahaja na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

https:/si/si.gorenje.com/

Prav tako Ljubomir Vranješ, ki pri švedskemu prvaku Kristianstadu vodi nekdanjega slovenskega mladinskega reprezentanta Gregorja Ocvirk. Slednjega zagotovo ne bomo mogli videti na EP 2020, saj ga ni med 28-erico kandidatov za nastop na turnirju stare celine, ki se bo za naše rokometaše odvijal prav na Švedskem.

http://www.euro2020.sd-sport.si/

Slovenska edina kandidata za zdaj ostajata le Branko Tamše in Uroš Zorman, ki pa naj bi bila v načrtu B. Več bo torej znano v torek dopoldan, ko bodo predstavniki medijev končno pričakali novega selektorja slovenske reprezentance.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Reprezentančni rokomet