Connect with us

Liga NLB

Roman Zarabec prevzema člansko zasedbo RK Trimo Trebnje, a le do konca sezone!

Iz RK Trima Trebnje so sporočili, da Roman Šavrič ni več glavni strateg domačega kluba RK Trimo. Upravni odbor RK Trimo Trebnje je na drugi letošnji seji sprejel odločitev, da se za preostanek sezone 2017/18 na mesto članskega trenerja imenuje Romana Zarabca, njegov pomočnik pa bo Benjamin Teraš. 

Roman Zarabec, dosedanji trener mladincev pri RK Trimo Trebnje, je pred leti že vodil domačo člansko zasedbo, pa tudi ekipe Sviša, Ribnice, Krke, Dobove in Grosupljega. Sam pravi, da je nova funkcija velika motivacija in prava priložnost za dokazovanje ob pomoči navijačev, igralcev in podpori vodstva kluba, s katerim je postavil jasen cilj za to sezono. To je osvojitev 7. mesta in gradnja ekipe za prihodnjo sezono. Pri tem mu bo v pomoč Benjamin Teraš, dosedanji trener Trimovih kadetov. 
Roman Šavrič, ki je slovenske barve zastopal kot član rokometne reprezentance na OI v Sydneyu in je zadnja leta vodil člansko zasedbo, bo do konca sezone prevzel Zarabčevo mesto kot trener mladincev, njegov dosedanji pomočnik Marko Mežnaršič pa bo sodeloval s kadetsko ekipo.

Rezultat iskanja slik za roman zarabecRezultat iskanja slik za benjamin teraš rk trimo

Trenerska dvojica, ki bo vodila člansko zasedbo RK Trimo Trebnje do konca letošnje sezone, FOTO: RK Trimo Trebnje

Prihodnjo sezono prihaja znan obraz

Na seji so se predstavniki tudi odločili, kdo bo člane vodil naslednjo sezono, se pravi sezono 2018/2019. V Trimo prihaja znan obraz iz Celja. To je Mišo Toplak. Nazadnje je Toplak vodil člansko zasedbo RD Ribnice Riko hiše, njegovo mesto pa je prevzel še en znan slovenski reprezentant Tomaž Tomšič, ki je s Toplakom sodeloval kot pomočnik trenerja. Toplak je na mesto trenerja Ribnice prišel, ko je prav Roman Zarabec po petih zaporednih porazih v sezoni 2010/2011 odstopil z mesta trenerja ribniške članske ekipe, prav Toplak pa je v podobnih okoliščinah nato zapustil Ribnico.

S spoznavanjem trebanjskega okolja Toplak najbrž ne bo imel prevelikih težav, saj je bil na položaju glavnega trenerja v Trebnjem že pred 20 leti, ko je klub nosil ime po podjetju Akripol. Od takrat je deloval v različnih moških in ženskih klubih v Sloveniji, izkušnje pa je nabiral tudi v tujini. Pravi, da se veseli vrnitve v Trebnje, kjer je po njegovem mnenju preživel najlepša trenerska leta in komaj čaka nove izzive. Kljub nekajletnemu trenerskemu premoru mu motiva ne manjka. Trebanjci pa verjamejo, da lahko s podporo okolja in vodstva kluba v letošnji in prihodnji sezoni pridejo tudi rezultati, ki si jih želijo – uvrstitev v NLB ligo za prvaka.

Rezultat iskanja slik za mišo toplak

Mišo Toplak, novi trener Trima v sezoni 2018/2019, FOTO: Dolenjski list

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Liga NLB