Connect with us

NLB liga

Rokometni malčki premagali tri slovenske velikane

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport
Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Na seji združenja NLB lige so manjši rokometni klubi premagali velikane ter Celju Pivovarni Laško, Gorenju Velenju ter Riko Ribnici preprečili nastop v prihodnji sezoni SEHA lige.

Po sezoni 2013/2014 bomo Celje Pivovarno Laško ter Gorenje Velenje znova lahko videli že od septembra. Predlog je bolj ustrezal devetim klubom, ki so onemogočili Celjane, Velenjčane in Ribničane ter jih spodbudili k povratku v redni del prvenstv.

Včerajšnja seja združenja prvoligašev je torej potekala presenetljivo mirno, saj ni bilo nobenega znanega lobiranja iz preteklosti.

12 klubov od začetka prinaša zanimivejše tekmovanje

Celjani po dveh sezonah prvič ne bodo nastopili v regionalnem tekmovanju. Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Celjani po dveh sezonah prvič ne bodo nastopili v regionalnem tekmovanju. Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Sistem za prihodnjo sezono NLB lige, ki so ga izglasovali klubi, prinaša vendarle nekoliko bolj zanimivo tekmovanje. S tem bo liga postala še močnejša, kljub temu, da bo v prihodnji sezoni po EHF lestvici padla s sedmega mesta na skromno 10. mesto.

V tem primeru bo Celje Pivovarna Laško tekmovalo v EHF Ligi prvakov, v EHF pokalu nas bosta zastopala Gorenje Velenje in Riko Ribnica, medtem ko so si Koprčani priigrali EHF Challenge pokal.

Nova tekmovalna sezona 2018/2019 se bo začela s superpokalom med Celjem in Krko, 5. septembra, v Novem mestu.

Velenjčani so sicer še želeli igrati v SEHA ligi

Janez Gams si je očitno še želel, da bi Velenjčani igrali v SEHA ligi. Foto: Jurij Kodrun/RK Gorenje Velenje

Janez Gams si je očitno še želel, da bi Velenjčani igrali v SEHA ligi. Foto: Jurij Kodrun/RK Gorenje Velenje

Včeraj so tako Celjani kot Velenjčani izrazili željo, da bi tudi v prihodnje tekmovali v SEHA ligi. Nekoliko presenetljivo je bilo za Gorenje, ki bo naslednjo sezono močno zmanjšal klubski proračun.

»Predlagani sistem onemogoča naše nastopanje v ligi SEHA. Naš upravni odbor je sicer pred časom soglasno sprejel odločitev, da bi radi še naprej igrali v tekmovanju, ki mladim igralcem omogoča hitrejši razvoj. Morate se zavedati, da naš klub več kot 20 igralcev posoja v manjše klube, če gremo iz Sehe, se bo to spremenilo. Smo proti predlogu, nikomur pa ne bomo nagajali, Če mislite, da je to dobro za slovenski rokomet, pa naj bo,« je izjavil predsednik aktualnih državnih prvakov Jernej Smisl.

Smisl bo moral, kot eden izmed podpredsednikov Sehe, v Zagreb sporočiti slabo novico. Kljub temu, da naj bi se SEHA liga razdelila v dve skupini (zmanjšano število tekem), zavrača možnost igranja Celjanov.

»Radi bi še naprej igrali v ligi SEHA, saj menimo, da je v dveh sezonah prinesla več dobrih kot slabih stvari, med prve sodi igranje proti klubom, ki v regiji in v Evropi nekaj pomenijo,« pa meni direktor Velenjčanov Rok Bizjak.

Obrstar in Hebar skupaj proti igranju Celja in Gorenja v SEHA ligi

Riko Ribnica vendarle ne bo nastopala v SEHA ligi. Foto: RD Riko Ribnica

Riko Ribnica vendarle ne bo nastopala v SEHA ligi. Foto: RD Riko Ribnica

Niti ni bilo presenečeno, da sta bila prav Obrstar iz Rika Ribnice ter Martin Hebar iz Ormoža, skupaj proti igranju Celjanov in Velenjčanov v SEHI.

Hebar opozarja: »Slovenski rokomet je utrpel veliko škodo, ker sta naša najboljša kluba izpustila prvi del prvenstva, naš rokomet pa nista samo Celje in Gorenje.«

Obrstar pa je nekako »napadel« vodilnega moža Celjanov: »Gorenjevi argumenti za Seho so smešni, saj je v zadnjih dveh letih nazadoval. Pri Celju je drugače. Njemu zamerim, da je praktično pokupil že polovico mladih igralcev v Sloveniji, pri kadetih jih ima kar 35, zato je posojanje predvsem v njegovem interesu. Se v Celju sploh zavedate, kaj se bo zgodilo z vami, če naša liga pade na raven, da nikogar več ne bo za vzeti? Ne pozabite, da ste bili leta 2004 prvaki, ko ste igrali slovensko ligo. Krize je konec, klubi se krepijo, zdaj je čas, da se vrnete nazaj in da ligo dvignemo na višjo raven, jo damo na televizijo, najdemo sponzorje. Ne bežite iz slovenskega rokometa, vrnite se v družino, kamor sodite kot naš paradni konj!«

»Razumem argumente ene in druge strani, odločitve ne bi komentiral, to je pač demokracija,« je ob odločitvi dejal predsednika RZS-ja Franjo Bobinac. Za konec seje pa je še vse klube povabil na kvalifikacijsko tekmo slovenske rokometne reprezentance, ki jo v soboto v Kopru čaka tekma proti Madžarski za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2018.

Sponzor prispevka:

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in NLB liga