Connect with us

Tuja prvenstva

Primož Prošt s Stuttgartom na vrhu Bundeslige!

Primož Prošt letos brani barve nemškega Stuttgarta. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Primož Prošt s Stuttgartom na vrhu Bundeslige!

Drevi smo v LIQUI MOLY Bundesligi spremljali tri obračune. Najatraktivnejšega slovenskim rokometnim privržencem sta uprizorila Ludwigshafen Gorazda Škofa ter Hannover Urbana Lesjaka in Nejca Cehteta. Srečanje se je zaključilo brez zmagovalca, na delu pa sta bila poleg omenjene trojice tudi Urh Kastelic in Primož Prošt, ki je s Stuttgartom prišel celo na prvo mesto prvenstvene lestvice.

Bundesligo, najmočnejšo rokometno ligo na svetu, že nekaj let zaznamujejo slovenski legionarji, katerih je iz leta v leto več in prav s tem dokazujejo svoj razvoj ter poreklo rokometne šole.

Škof remiziral z Lesjakom in Cehtetom

Gorazd Škof je zbral štiri obrambe. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Minuli večer je bila na delu peterica. V Ludwigshafnu je Gorazd Škof gostil rojaka Urbana Lesjaka ter Nejca Cehteta in remiziral s Hannoverjem (27:27). V prvem delu so prevladovali predvsem gostje. Ti so si ob koncu uvodnih tridesetih minut priigrali prednost treh zadetkov (11:14), nato pa sta moštvi neprestano igrali gol za gol. Na koncu se je obračun končal brez zmagovalca (27:27). Nejc Cehte se je med strelce vpisal dvakrat, Gorazd Škof je zbral štiri obrambe, Urban Lesjak pa med vratnicama svojega kluba stal 11 minut.

Prošt na vrhu Bundeslige

Zasedba Stuttgarta je v šestem kolu Bundeslige gostila DHfK Leipzig in se pred 500 gledalci veselila zanesljive zmage s 30:24. Nekdanji reprezentančni čuvaj mreže Primož Prošt je na parketu preživel pičlih 9 sekund, prva Stuttgartova izbira Johannes Bitter pa je zaustavil 13 strelov in pripomogel k preboju na mesto vodilnega v nemškem prvenstvu.

Kastelic do točke proti Lemgu

Urh Kastelic se je izkazal z desetimi obrambami. Foto: FRISCH AUF Gӧppingen

Slovenski reprezentant Urh Kastelic se je s soigralci pomeril z Lemgom. Slednji velja za precej neugodnega tekmeca in tudi tokrat je Gӧppingenu povsem pričakovano povzročal številne preglavice. Ob polčasu je vodil s 15:17, v drugem delu povišal prednost na +6 (17:23), nato pa so domačini po zaslugi desetih Kasteličevih obramb, prišli do točke z 28:28.

LIQUI MOLY BUNDESLIGA, 6. KROG:
Četrtek, 29. oktobra, ob 19.00:
Eulen Ludwigshafen – TSV Hannover-Burgdorf 27:27 (11:14)
Gorazd Škof 4 obrambe; Nejc Cehte 2, Urban Lesjak 0 obramb.

TVB Stuttgart – SC DHfK Leipzig 30:24 (15:12)
Primož Prošt 0 obramb.

FRISCH AUF Gӧppingen – TBV Lemgo 28:28 (15:17)
Urh Kastelic 10 obramb.

LESTVICA:

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Tuja prvenstva