Connect with us

#OSTANIDOMA

Premagal matični klub in dokazal, da je prihodnost Trima

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Trebanjci že dolga leta veljajo za eno izmed boljših valilnic rokometnih talentov v Sloveniji. Pred leti so trenerji izdelali brata Skube, Miho Zarabca, Klemna Ferlina, pred leti pa je matični klub zapustil tudi Kristjan Horžen. Po enaki poti utegneta slediti tudi dvojčka Kotar, Marko in Miha. Slednji je letos posojen k drugoligašu s Kodeljevega, katerega je pred nekaj dnevi celo popeljal do izjemne zmage nad matičnim klubom in dokazal, da ima potencial.

Miha Kotar je tako kot njegov brat Marko v mlajših letih kazal izjemen potencial. Bil je redni član mlajših reprezentančnih selekcij in leta 2016 skupaj z Markom kot drugi prejel štipendijo Iztoka Puca. Za člansko ekipo je debitiral v sezoni 2016/2017, letos pa z željo po večji minutaži odšel na kaljenje v prestolnico.

Miha in Marko Kotar sta bila na minule mladinskem SP v španskem Vigu pomemben člen v slovenski reprezentanci. Foto: ŠD Šport

Vodstvo Trima si sicer še naprej želi sodelovati z domačini in talentiranimi igralci, zato je Miha Kotar ena izmed naložb za prihodnost kluba. Nekdanji mladinski reprezentant je minulo poletje podaljšal sodelovanje z dolenjskim prvoligašem do konca sezone 2021/2022.

V izbrani vrsti, ki jo vodi izkušeni strateg Aleš Repina, nosi izjemno pomembno vlogo, prav tako je eno izmed najboljših partij v rdeče-belem dresu odigral pred nekaj dnevi v osmini finala pokala Slovenije proti domačemu Trimu. S premišljeno in pametno igro v napadu je LL Grosist Slovanu priboril pomembno zmago in ostal v igri za sklepni turnir četverice.

Miha, za vami je zares odličen teden, in sicer presenetljiva zmaga v pokalu Slovenije proti matičnemu klubu. Kako se počutite?
Tako je. Po zmagi se počutim zelo dobro, saj vem, da smo v to tekmo vložili veliko truda. Vesel sem, da nam je na koncu uspelo.

Kako je bilo igrati proti matičnemu klubu, nekdanjim soigralcem in seveda bratu Marku?
To je bilo res nekaj novega zame, saj sem prvič na igrišču stal nasproti mojemu matičnemu klubu. Seveda je bila motivacija celotne ekipe pred tekmo zelo velika, moja pa še nekoliko večja, saj sem se želel dokazati. Pred začetkom tekme je bilo prisotne malo pozitivne nervoze. Ko pa se je tekma začela, je bila kot vsaka druga tekma.

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Letos vam z LL Grosist Slovanom kaže zares odlično in ste le še nekaj zmag oddaljeni od preboja med elito. Kaj je vaša največja prednost v primerjavi z ostalimi tekmeci?
Osnova so seveda treningi. Menim pa, da glavni razlog tiči v kemiji, ki jo imamo v ekipi, saj se med seboj zelo dobro razumemo na igrišču, kot tudi izven njega.

Prvenstvo je do nadaljnjega prekinjeno zaradi korona virusa. Kako vi gledate na to?
Strinjam s tem, da se začasno vse prekine, saj tako delujemo preventivno in odgovorno do sebe in drugih.

Kakšne posledice utegne ta virus oz. prekinitev prvenstva prinesti pri posameznih klubih?
Upam, da ne bo veliko negativnih posledic in da bo kmalu vse enako, kot je bilo pred tem virusom.

Kakšni so načrti za prihodnjo sezono?
Igrati v prvi slovenski ligi.

LL Grosist Slovan je letos na pragu vrnitve med prvoligaško elito. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Obstaja vrnitev v matični klub ali boste še naprej del kluba s Kodeljevega?
Pogovori za naslednje leto še potekajo. Verjetno pa bom odšel še za eno leto nekam na posojo. Najverjetneje v Ljubljano, saj je v Trebnjem še vedno velika konkurenca na srednjem zunanjem.

LL Grosist Slovan je z zmago nad Trimom dokazal, da ima kvalitetno zasedbo in je sposoben v roku nekaj let priti znova med najboljše v državi. Kakšno je vaše mnenje?
Menim, da pri LL Grosist Slovan ne smejo iti prehitro. Obdržati morajo večino igralcev in delati z njimi. Na novo pa v ekipo pripeljati le par novih igralcev, ki bodo dopolnili in še izboljšali ekipo.

Ter še za konec, kaj bi želeli sporočiti bralcem našega portala ŠD Šport?
Še naprej berite portal ŠD Šport, saj je eden redkih medijev, ki podrobno spremlja slovenski rokomet.

More in #OSTANIDOMA