Connect with us

#OSTANIDOMA

Gorenjci jasnega mnenja: Zdravje je na prvem mestu!

Škofjeločani bodo vztrajali z odločitvijo, da se prvenstvo predčasno konča. Foto: Igor Martinšek

Gorenjci jasnega mnenja: Zdravje je na prvem mestu!

Korona virus bo v prihodnje mnogim rokometnim klubom zaradi prekinitve tekmovanj povzročil ogromno izgube. Prav marketinške aktivnosti so pri večini klubov velik prihodek, zato bi konec sezone pomenilo veliko krizo tudi v športnih organizacijah. Urbanscape Loka je mnenja, da se sezona ne bo nadaljevala, saj je zdravje in varnost igralcev na prvem mestu.

Trener Škofjeločanov Robert Beguš zasedbo vodi že tretjo sezono zapored. Foto: Igor Martinšek

Škofjeločani se že več let nahajajo v elitnem razredu slovenskega moškega rokometa, letošnja sezona pa jim ni šla ravno po načrtih. Po dvajsetih odigranih tekmah so trenutno na desetem mestu prvenstvene lestvice in imajo na svojem kontu 13 točk. Poleg sporne tekme z Ormožem, ki je prestavljena, bi jih v zadnjem kolu rednega dela Lige NLB čakal obračun z Mariborom.

»Za nami je že več kot 10 dni brez rokometa. Smo v situaciji, ki ni najboljša za nadaljevanje prvenstva,« je uvodoma spregovoril kapetan Škofjeločanov Grega Jamnik, ki je s 96 doseženimi zadetki v tem trenutku najboljši strelec ekipe.

»Menim, da si vsak rokometaš želi čim prej vrnitve na igrišče, tekmovati in nadaljevati sezono. Tudi mi si nadaljevanja sezone želimo, vendar pa se danes žal ne moremo obračati samo po svojih željah, ambicijah in pričakovanjih. Danes se ne smemo ravnati samo po sebi, ampak moramo gledati na celotno družbo. Kot ekipa moramo skupaj upoštevati pravila, ki jih je določila država. Tako kot moramo igralci biti na igrišču eno, tako moramo sedaj vsi Slovenci stopiti skupaj in delovati usklajeno. Čas je, da premagamo ta virus, ki je prišel ob nepravem času za vse nas. Bodimo potrpežljivi in pazimo, kako se obnašamo, saj verjamem, da skupaj lahko naredimo veliko,« je nadaljeval Jamnik.

Grega Jamnik meni, da je zdravje igralcev na prvem mestu. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Bajič: Letošnja sezona se ne bo nadaljevala

Kot je za naš portal dejal športni direktor gorenjskega prvoligaša Gorazd Bajič, se po njegovem mnenju prvenstvo zaradi ekspresnega širjenja virusa ne more nadaljevati. Več o usodi prvenstva bo znano v prihodnjih dneh.

»Sprva moramo gledati na zdravje in varnost igralcev. Upoštevati je potrebno vsa navodila zdravstvenih in državnih organov. Moje mnenje je, da se letošnja sezona ne bo nadaljevala. Mogoče odigramo še zadnje kolo rednega dela prvenstva in s tem odigramo 2/3 prvenstva. Nesmiselno pa bi bilo nekaj forsirati tudi za ceno poškodb. Ne smemo pozabiti, da sedaj klubi ne treniramo in pred začetkom nadaljevanja prvenstva seveda, če bo sploh do tega prišlo, potrebujemo nek pripravljalen ciklus. Zaupam naši krovni organizaciji, da bo vse narejeno s tehtnim razmislekom in v skladu z maksimalno zaščito klubov in igralcev,« je dodal Bajič.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in #OSTANIDOMA