Connect with us

#OSTANIDOMA

Super Barbara – pospravlja, pere, kuha in trenira

Foto: ŽRK Budučnost Podgorica

Praktično celotni rokometni svet je zaradi korona virusa na stranskem tiru za vsaj en mesec. S podobnimi težavami se soočata tudi rokometna zakonca Barbara in Vuk Lazović, ki epidemijo preživljata v črnogorski Podgorici

Barbara Lazović je lani igrala za romunski CSM, zdaj se je preselila v Črno Goro. Foto: Lin Gombač/ŠD Šport

Priimek Lazović je slovenski rokometni javnosti še kako znan. Slovenka Barbara je večino rokometne mladosti preživela pri ljubljanskemu Krimu, medtem ko je njen partner Vuk sprva igral v sezoni 2011/2012 v Krškem, tri sezone kasneje pa tudi na Kodeljevem pri Slovanu.

Slovenska izkušeni reprezentantka od letošnje sezone brani barve črnogorskega velikana iz Podgorice, črnogorski rokometaš pa že drugo leto zapored igra v Koreji za ekipo SK Hawks.

»Kuham, perem, čistim in treniram. Vuk je na terasi improviziral domači fitnes. Sin Luka je vsak dan do treh popoldne zaseden s šolo. Dani minevajo, vendar nihče ne ve, kdaj se bo to končalo. Najpomembnejše je, da smo varni in v tem trenutku moramo biti vsi odgovori,« je dejala Brežičanka, ki je še kako v dobrem kondicijskem stanju.

Vuk Lazović je pred leti igral za Slovan in Krško. Foto: RD Slovan

Prav tako sta rokometna zakonca potrdila, da v njuni družini ni primera z okužbo virusa, ki se širi že tri mesece, k nam pa je prišel v začetku meseca marca. »Srečo imamo, da smo lahko skupaj. Ne morem si predstavljati, kako je nekomu, ki je daleč od svoje države. Jaz sem imel srečo in vse je šlo po načrtih,« je dejal Vuk, ki je za las prišel iz Koreje k ženi in sinu v Podgorico.

»Vsi moramo na to stvar gledati pozitivno in čim manj razmišljati o negativnih zadevah in nato se lahko fokusiramo na tisto, kar je najpomembnejše,« je za konec dodala Barbara Lazović.

More in #OSTANIDOMA