Connect with us

Liga NLB

Pobuda Ribničanov sprejeta: Ukinitev obveznih spletnih prenosov Lige NLB

Tribune v Ribnici so bile na uvodu letošnje sezone bolj ali manj prazne, saj je bilo omejitev gledalcev. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Pobuda Ribničanov sprejeta: Ukinitev obveznih spletnih prenosov Lige NLB

Včeraj je potekala seja združenja rokometnih prvoligašev, na kateri so med drugim razpravljali tudi o obveznih spletnih prenosov Lige NLB. Ti so se za marketinško podobo slovenskega rokometa izkazali za zadetek v polno, a po novem temu ne bo več tako. Predlog Rika Ribnice je bil sprejet, s čimer klub ni dolžan pripraviti spletnega prenosa prvoligaškega tekmovanja.

Včeraj so prvoligaši razpravljali tudi o spletnih prenosov obračunov Lige NLB. Slednji so pokazali pozitiven rezultat, še posebej zaradi trenutne situacije, zaradi katere gostujoči navijači ne morejo navijati za svoj klub. Številke so bile odlična priložnost za pridobitev novih marketinških načinov, kako pridobiti dodatne pokrovitelje.

Takšnega mnenja pa ni Riko Ribnica, ki je zaradi manjšega števila gledalcev na tribunah, predlagala sklep, da se ukine obveznost do izvedbe spletnih prenosov Lige NLB. S tem bo celotna Liga NLB doživela hud marketinški izpad, saj je bil spletni prenos tekem le eden izmed marketinških načinov za medijsko prepoznavno tako slovenskega, kot prvoligaškega rokometa.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB