Connect with us

EHF Liga prvakov

Pivovarji v Areni po zmago

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Pivovarji v Areni po zmago

Celjske rokometaše drevi ob 18. uri čaka ena izmed najpomembnejših tekem na evropskem rokometnem zemljevidu, saj se bodo z Zagrebčani udarili v bitki za preboj med najboljših šestnajst evropskih klubov in igranje v izločilnih bojih.

Ena najdaljših tradicij dvobojev dveh klubov v ligi prvakov, bo danes v zagrebški Areni dobila 22. nadaljevanje. Le štiri dni po tekmi v Celju si bosta kluba ponovno stala nasproti, rokometaši Celja Pivovarne Laško pa bodo po prigarani zmagi v Zlatorogu, sedaj na enajstem gostovanju iskali prvo zmago v Zagrebu.

Na vseh dosedanjih obračunih teh dveh nasprotnikov, se je namreč le enkrat zgodilo, da je Celje v Zagrebu osvojilo točko, to je bilo kar osemnajst let nazaj, leta 2001.

https:/si/si.gorenje.com/

»V Celju smo videli trdo tekmo, ko se nam je poznala pomembnost tekme. Bili smo favoriti in pritisk je bil največji to sezono. Žoga nam tako ni stekla, počasi smo igrali, imeli velike težave z igralcem več, ko nismo bili dovolj samozavestni. Vsekakor pričakujem, da bo to po tej dobljeni tekmi v Celju lažje,« pred tekmo pravi Tomaž Ocvirk, ki ne bo mogel računati na poškodovanega Domna Makuca. Slednji bo zaradi vnovične artroskopije kolena izgubljen za prvi del.

Srečanje med pivovarji in zagrebškimi rokometaši se v Zagrebu prične ob 17.00.

EHF Liga prvakov, 8. krog (SKUPINA A):
Četrtek, 14. novembra, ob 17.00:
RK PPD Zagreb – RK Celje Pivovarna Laško

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore
https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EHF Liga prvakov