Connect with us

EHF Liga prvakov

Pivovarji dobili balkanski derbi

Foto: Gregor Katič/RK CPL

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na tekmi 7. kola Lige prvakov v domačem Zlatorogu s 24:22 (10:8) premagali Zagreb. Slovenski in hrvaški prvak se bosta znova pomerila v četrtek, 14. novembra, ob 18.00 v Zagrebu.

Celjski rokometaši so pred v letošnji sezoni rekordnimi 5000 gledalci premagali večne tekmece iz Zagreba in naredili velik korak proti šestemu mestu v skupini A, ki še vodi v izločilne boje lige prvakov. Pivovarji imajo zdaj štiri točke, Zagrebčani in Elverum pa po eno.

Že začetek je nakazal, da bosta ekipi stavili na obrambo in skušali na vsak način preprečiti tekmecem doseči gol. Gal Marguč je v četrti minuti zadel za 1:0, pred tem sta obe ekipi zapravili po en napad, Zagrebčanom je enega ustavil Klemen Ferlin. V 11. minuti so gosti prvič na tekmi povedli s 3:2. Zadel je Slovenec Aleks Vlah, to pa je bil tudi prvi gol Zagreba iz igre, saj je prva dosegel Damir Bičanić s sedmih metrov.

https:/si/si.gorenje.com/

Diogo Silva je v 16. minuti Celjane spet vrnil v vodstvo s 4:3. Hrvati so v 24. minuti po zaslugi Zlatka Horvata drugič na tekmi povedli (7:6). Končnica polčasa je pripadla Celjanom. Najprej je v 27. minuti David Razgor ukradel žogo in zadel za 8:7, šest sekund pred koncem pa je Kristjan Horžen zadel za 10:8 in najvišjo prednost katere od ekip v prvih 30 minutah.

Domači so v 31. minuti po zaslugi Josipa Šarca povedli s tremi goli prednosti. Osem minut kasneje so imeli gosti priložnost za izenačenje, ki so jo zapravili, Šarac pa hitro spet oddaljil svojo ekipo. V 42. minuti je prednost pivovarjev spet znašala tri gole, David Mandić pa je po seriji treh golov Zagreb vrnil v igro (17:17).

V končnici tekme je breme na svoja ramena prevzel Domen Novak, ki je zanesljivo izvajal sedemmetrovke. V 59. minuti je Matic Grošelj zadel za 23:21, Horvat je odgovoril s hitrim golom, David Razgor pa je 15 sekund pred iztekom igralnega časa potrdil zmago.

Pri Celjanih se je s šestimi goli izkazal Šarac, ki je tudi najboljši strelec ekipe v ligi prvakov. Na drugi strani jih je prav tako šest dal Damir Bičanić, ki je vse gole dal s sedemmetrovke.

LIGA PRVAKOV, PRVI DEL, 7. KOLO

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : ZAGREB 24:22 (10:8)

Celje Pivovarna Laško: Cvetko, Rakita, Razgor 3, Marguč 1, Šarac 6, Grošelj 4, Poteko 1, Vujović, Žabič, Ferlin, Silva 2, Kodrin, Horžen 1, Grebenc, Leban 1, Novak 5 (2).

Zagreb: Ristanović, Šipić 3, Vistorop 2, Mandić 1, Hrastnik 1, Stojnič, Ašanin, Horvat 4, Kosteski, Ravnić, Gadža, Hrstić 4, Bičanić 6 (6), Bećiri, Vlah 1, Vekić.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (2), Zagreb 7 (6).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10, Zagreb 10 minut.

More in EHF Liga prvakov