Connect with us

Liga NLB

Pivovarji strli odpor Trebanjcev, Dobova praznih rok iz Velenja

Ivan Vajdl se je s svojimi varovanci dobro upiral pivovarjem do 45. minute, nato so Celjani pokazali zobe. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Pivovarji strli odpor Trebanjcev, Dobova praznih rok iz Velenja

Uvodni tekmi 11. kola Lige NLB nista prinesli bistvenih večjih presenečenj. Celjani so se kar mučili s Trebanjci, a si zmago priigrali v zadnjih petnajstih minutah, medtem ko je Gorenje vendarle strlo odpor žilave Dobove.

Tudi ta teden smo tako pivovarje kot velenjske ose spremljali že v sredo, saj oba slovenska rokometna kluba čaka nastop v evropskih tekmovanjih. Celjani bodo v nedeljo doma gostili MOL Pick Szeged, Velenjčani pa se bodo za nadaljevanje evropske poti na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za skupinski del EHF pokala pomerili z makedonskim Metalurgom.

https:/si/si.gorenje.com/

Trebanjci enakovredni do 45. minute

Marko Kotar je s štirimi goli odlično dirigiral trebanjski napad. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Rokometaši Trima so po koncu prve polovice rednega dela Lige NLB več kot zadovoljni. Nahajajo se namreč na tretjem mestu prvenstvene lestvice z osvojenimi točkami in sedmimi zmagami. Le eno več so imeli v lanski sezoni skozi celoten redni del, medtem ko jih imajo prav toliko šele na polovici.

Danes so gostovali v celjskem Zlatorogu – dvorani, kjer so nazadnje prišli do izjemne senzacije in pivovarjem zadali prvi domači poraz po več letih. Trimo se je s Celjem odlično kosal in stalno dihal za ovratnik, po 45. minuti pa so pivovarji vendarle strnili svoje vrste in se veselili prepričljive zmage s 30:22.

Pri Celju se je s sedmimi zadetki izkazal Patrik Leban, pri Trimu pa so po štirikrat zadeli Marko Kotar, Dino Hamidović, Dean Šešić ter David Didovič.

Trebanjci se bodo naslednji vikend odpravili na gostovanje v Ormož, Pivovarje pa doma čaka tekma z Izolo.

Velenjčani tesno ugnali Dobovo

Matic Verdinek je blestel s sedmimi goli. Foto: RK GV

Dobova, ki je letos nedvomno hit prvoligaškega plesa, je tokrat gostovala v Velenju in se domačinu zelo dobro upirala. Velenjčani so kljub temu na svoj račun vpisali sedmo zmago ter z enakim številom točk, a boljšo medsebojno razliko doseženih zadetkov, prehiteli Dobovo.

Gorenje je že v prvem delu prevzelo tempo igre in mirno držalo prednost v svojih rokah, ob odmoru pa vodilo s 16:11. V drugem delu so gostitelji uspeli povesti z 19:13, a so se gostje zbrali in mirno topili zaostanek. Ob koncu je za presenečenje zmanjkalo časa, Gorenje pa je slavilo z 29:25.

Najboljši strelec domačinov je bil s sedmimi goli Matic Verdinek, pri Dobovi je nasprotnikovo mrežo devetkrat premagal Dorian Markušić.

Velenje bo doma gostilo Urbanscape Loka, Dobova pa se bo v prihodnjem krogu odpravila na gostovanje v Koper.

Liga NLB, 11. krog:
Sreda, 20. novembra, ob 18.00 (Arena Zlatorog, Celje):
RK Celje Pivovarna Laško
– RK Trimo Trebnje 30:22 (15:13)
Leban 7,Marguč 6; Kotar, Hamidovič, Šešić in Didovič po 4.

Ob 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje):
RK Gorenje Velenje
– MRD Dobova 29:25 (16:11)
Verdinek 7, Aleks Kavčič 6; Markušić 9, Sintič 5.

Sobota, 23. novembra, ob 18.00:
MRK Krka Novo mesto – RD Riko Ribnica

Ob 19.00:
RK Jeruzalem Ormož – RK Slovenj Gradec

Nedelja, 24. novembra, ob 18.00:
RD Koper – RD Butan Plin Izola

Sreda, 11. decembra, ob 20.00:
RK Maribor Branik – RD Urbanscape Loka

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore
https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB