Connect with us

EHF Liga prvakov

Pivovarji povsem nemočni na Norveškem

Foto: Uroš Pihner/ŠD Šport

Celjski rokometaši so na gostovanju pri norveškemu Elverumu zabeležili visok poraz, zdaj pa je pred njimi zelo težka naloga v boju za uvrstitev v osmino finala EHF Lige prvakov. Z današnjim porazom so zaključili evropsko koledarsko leto, do konca skupinskega dela pa so na sporedu še štiri tekme.

Tekma je za pivovarje prišla nekako v nepravem času. Z njo so namreč zaključili niz desetih tekem v 31-ih dneh, ritem pa je pustil vidne posledice. Najprej so ostali brez Makuca, ki se bo ekipi pridružil šele v naslednjem letu, nato sta zaradi manjših poškodb na tribuno morala Kodrin in Grebenc, nato sta zaradi bolezni obležala še Marguč in Žabić, s težavami pa se sooča še nekaj igralcev. Zaradi vsega naštetega celjski rokometaši že nekaj časa niso opravili pravega treninga v polni postavi, zato se ritem postopoma umirja.

https:/si/si.gorenje.com/

Slaba dnevna forma terjala davek na Norveškem

Celjani so na današnji tekmi pričakovali veliko, dobili pa zelo malo oziroma doživeli nepričakovano visok poraz. Pred dvobojem z Norvežani, ki do danes še niso okusili slasti zmage v tej skupini, so namreč računali tudi na najboljši možni scenarij, ki bi jim lahko že prinesel nadaljevanje elitnega tekmovanja.

A za kaj takega bi morala celjska zasedba zmagati, proti Elverumu pa je bila zelo daleč od zmage. Kolikor toliko enakovreden je bil le začetek tekme, ko sta Gal Marguč in Matic Grošelj z zadetki vzdrževala ravnotežje na igrišču. Takrat je bila prednost domačih še majhna, nazadnje pa sta bili moštvi skupaj pri 8:8 v 16. minuti.

Pozneje so se domačim vsi koščki sestavili, gostom pa se je začela njihova ladja počasi potapljati. Pri 12:8 za Elverum še ni bilo kritično, čeprav je že pred tem gostujoči trener Tomaž Ocvirk vzel minuto odmora.
Iz minute v minuto so domači prednost povečevali, sami niso imeli nobene izključitve, gostje do konca polčasa tri. Pri 12:17 je prišlo tudi do vratarske menjave pri Celjanih, v vrata je šel namesto Klemna Ferlina Miljan Vujović, a tudi ta poteza ni obrodila sadov. Celjska vratarja nista imela dobrega dne, na drugi strani pa je blestel Thorsten Fries. Spravljal je v obup goste, ustavil številne zrele priložnosti, za piko na i pa so domači v zadnjem napadu, kljub napotkom Ocvirka v minuti odmora, dobili še en poceni zadetek in na odmor odšli z zaostankom osmih golov.

Ta razlika je bila že večja, kot je znašala zmaga Celjanov na prvi tekmi teh ekip (32:15), zato so se gostje v nadaljevanju morali posvetiti predvsem lovljenju razlike v golih, saj je bilo jasno, da bodo do preobrata prišli izjemno težko.

A domači so hitro pokazali, da ne bodo popustili. Gostom je šlo vse narobe, vratar domačih je še naprej blestel, sami so tudi zapravljali priložnosti, poleg tega je Domen Novak v 43. minuti zapravil še sedemmetrovko, podobno pa pozneje še David Razgor.

Do konca so Norvežani brez težav vzdrževali visoko razliko in tekmecem niso pustili blizu. Lukas SandellMagnus FredriksenSigvaldi Björn Gudjonsson in Alexandre Blonz so dvoboj končali s po šestimi goli, pri gostih jih je pet dosegel Kristjan Horžen.

Tekma na Norveškem je bila zadnja letos za Celjane v ligi prvakov, odigrali bodo še štiri (s PSG in Barcelono doma, v gosteh z Aalborgom in Flensburgom), naslednji tekmec bodo februarja 2020 Parižani.

EHF LIGA PRVAKOV, 10. KROG (SKUPINA A):
Nedelja, 1. decembra, ob 19.00 (Elverum, Norveška):

Elverum Handball – RK Celje Pivovarna Laško 37:26 (21:13)
Horžen 5, Grebenc 4.
LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in EHF Liga prvakov