Connect with us

Prestopi

Peter Pucelj k novim izzivom naproti v Italijo

Foto: Pallamano Trieste
Pallamano Trieste bo Pucljev drugi klub v trenerski karieri. Foto: Pallamano Trieste

Nekdanji slovenski rokometni reprezentant Peter Pucelj, ki je nazadnje vodil Izolo, se bo k novim izzivom naproti podal v Italijo. Tam je namreč postal novi trener Trsta.

Pucelj je v letošnji sezoni vodil Izolo ter se uvrstil na 7. mesto 1.B DRL. Izola je v svojih vrstah imela kar nekaj mladih in talentiranih igralcev, med njima spadata tudi Urh Jakob Poberaj ter Luka Logar (odhaja v Gorenje Velenje), najstarejša igralca pa sta Jakob Vukovič ter Peter Božič. Prvi mož Izolanov je že vrsto let Borut Hren.

Pallamano Trieste je letošnjo sezono v italijanskem prvenstvu končal na 8. mestu, potem ko je zadnje tekme igral v razvrstitvi od 7. do 12. mesta. V omenjeni končnici je sicer zasedel 2. mesto, tik za Brixenom.

Trst se v preteklosti lahko pohvali s številnimi uspehi. Osvojil je kar 17 naslovov italijanskega prvaka, zadnjega v sezoni 2001/2002. V svoji zbirki pa ima tudi šest pokalnih lovorik.

Za klub, ki se nahaja tik ob slovenski meji je v preteklosti zaigralo kar nekaj slovenskih rokometašev. Med drugim tudi Elvin Čosić, Matej Nadoh, Matej Kleva, poleg tega pa je v letošnji sezoni iz Trsta v Koper prišel tudi italijanski vratar, Thomas Postogna.

Trenerji Trsta sta bila v preteklosti tudi Vlado Hrvatin ter Fredi Radojković, ki je prejšnji mesec prevzel ravno Izolo.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Prestopi