Connect with us

EHF pokal

Patrik Leban zadel za zmago NEXE-ja na Madžarskem

Foto: RK NEXE Našice

Patrik Leban zadel za zmago NEXE-ja na Madžarskem

Včeraj je bila na sporedu prva tekma EHF pokala med madžarsko Tatabanyo in hrvaškim NEXE-jem iz Našic, pri katerem igra tudi slovenski trio (Aljaž Lavrič, Saša Barišić-Jaman, Patrik Leban). Prav slednji pa je včeraj z odločilnim golom v končnici tekme NEXE-ju pri boril pomembno zmago.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaRokometaši NEXE-ja iz Našic so z golom Patrika Lebana v zadnjih sekundah tekme odnesli celoten plen iz Audi Arene v Györa, ki je tudi dom ženskega evropskega velikana.

V prvem delu je prevladovala predvsem domača ekipa nekdanjega celjskega stratega Vladana Matića in na odmor odšla s prednostjo štirih zadetkov (18:14). V drugem polčasu pa se je zaostanek postopno zmanjševal in hrvaški podprvaki so uspeli zrežirati pravi preobrat. Po ubranjenem strelu Morena Carja je hrvaški trener Hrvoje Horvat petnajst sekund pred koncem vzel minuto odmora. Po uspešno izvedeni akciji pa je za končno zmago dve sekundi pred koncem zadel slovenski rokometaš Patrik Leban. Tekma se je tako končala z rezultatom 27:28 (18:14).

Poleg Lebana, ki je vknjižil en zadetek, se je med strelce vpisal tudi Saša Barišić-Jaman in prispeval dva gola, medtem ko Aljaž Lavrič ni zadel.

EHF pokal, 1. krog (skupinski del):

SKUPINA B:

Petek, 8. februarja, ob 19.00 (Audi Arena, Györ):

Grundfos Tatabanya – RK NEXE Našice 27:28 (18:14)

Grundfos Tatabanya: Božović 4, Pasztor 3, Vujović 8, Juhasz 2, Sipos 1, Rozner, Nagy, Szekely, Borzas 1, Bartucz, Ilyes, Rosta, Grigoras 5, Denes, Fekete, Vranješ 3; Trener: Vladan Matić.

RK NEXE Našice: Lelić, Šipić 4, Gadža 6, Leban 1, Eter, Zrnić 4, Mrđenović, Barišić Jaman 2, Car, Buvinić 3, Jelinić 6, Vida 1, Lončar 1, Lavrič, Tomić, Jaganjac; Trener: Hrvoje Horvat

Sobota, 9. februarja, ob 19.30:
TSV Hannover Burgdorf – HC Eurofarm Rabotnik (Urban Lesjak, Nejc Cehte)

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EHF pokal