Connect with us

Ženski rokomet

Olimpija za uvod visoko premagala Šempeter

Foto: RK Olimpija

Olimpija za uvod visoko premagala Šempeter

Po petih letih sanacije finančnega stanja in grajenja piramide mladinskega pogona je danes na igrišče ponovno stopila članska ekipa Olimpije in v Tivoliju visoko premagala ekipo Šempetra.

Tekma je bila namenjena v spomin na nedavno preminulega trenerja ŠD Polje Miloša Helmicha, ki je v začetku osemdesetih let opravljal delo generalnega sekretarja v našem klubu in pustil globok pečat tako v Tivoliju, kot kasneje v delu z mladimi rokometašicami Polja, ki so se danes pred začetkom tekme skupaj z vsemi v Tivoliju z besedami in minuto molka poslovile od svojega trenerja in učitelja.

Trenerka Olimpije je v letošnji sezoni nekdanja reprezentantka, Marjeta Veber Marton. Foto: Aleš Veber

Nekdanje igralke so ob tej priložnosti predale darilo v obliki finančne donacije za pomoč pri nakupu športne opreme za ekipo najmlajših zmajčic, mlajših deklic B (U11).

Današnja tekma bo ostala v lepem spominu in zapisana v klubsko zgodovino. V Tivoliju se je na tribuni zbralo več kot 500 gledalcev, ki so z glasnim spodbujanjem bodrili ekipo Olimpije na njenem krstnem nastopu v absolutni konkurenci. Za veliko večino deklet v zelenih dresih je bil to sploh prvi uradni nastop v kategoriji članic.

Domačinke so prvih deset minut odigrale v krču, predvsem v igri v napadu kjer so naredile preveč napak pri zaključkih strelov. Ko je minila uvodna trema, pa je na igrišču ostala samo ena ekipa. Zmajčice so zaigrale bolj sproščeno ter z dobro igro v obrambi, hitrimi protinapadi in zanesljivo ter hitro igro na postavljeno obrambo nasprotnic iz minute v minuto višale svoje vodstvo, ki je na koncu prvega polčasa znašalo visokih +7.

Drugi polčas so Ljubljančanke nadaljevale podobno kot v zaključku prvega in do 55. minute dovolile nasprotnicam doseči vsega devet zadetkov. V zadnjih petih minutah je zbranost nekoliko popustila in omogočila gostjam zmanjšati razliko na končnih +19 (33:14).

Pri zmajčicah so zaigrale vse igralke in prav vse pokazale tisto, kar se od njih pričakuje – ekipno igro, veliko srce, borbenost, nepopustljivost in odločnost. Med strelke so se vpisale skoraj vse rokometašice, največ zadetkov pa je vknjižila levokrilna igralka –  Laura Vidmar, po lepih akcijah in nesebični pomoči njenih soigralk. Vratarki ljubljanske zasedbe sta zbrali 17 obramb.

  1. B DRL za ženske, 1. krog:

Včeraj, ob 16.00:
RK OLIMPIJA – RK ŠEMPETER VRTOJBA  33:14 (13:6)
RK Olimpija: Ribič E. (9 obramb, 14/9, 64,3%), Starčević J. 1, Oman N. 2, Seliškar P. 3 (1), Jarnovič L., Vidmar L. 8 (1), Džambo K. (15/6, 40%), Erjavec N., Jušić M., Berzelak A., 6, Bunčič E. 3, Belca K. 1, Ožegovič N. 4 (1), Mozoli T. 1, Treven T. 4

 

Ana Berzelak, kapetanka ekipe po prvi zmagi v letošnji sezoni:
»Kljub pritisku prve članske tekme po 5-ih letih in velikemu številu navijačev, smo tekmo dobro začele, predvsem v obrambi. Po 10 minuti je steklo še v napadu. Z veliko borbenostjo in željo po zmagi smo dokazale same sebi, da smo sposobne konkurirati drugim članskim ekipam. Čeprav smo ena najmlajših članskih ekip v ligi, smo se igralke, z vratarkama na čelu, dobro izkazale. Hvala navijačem za glasno podporo. Želimo si, da bi bilo vzdušje na naslednjih tekmah podobno.«

Marjeta Veber Marton, trenerka:
»Čestitam vsem puncam za prikazano lepo, hitro, kolektivno igro in veliko borbenost v obrambi. Puncam se je na začetku poznala trema prvega nastopa med članicami, katere napake v napadu so popravile z borbenostjo v obrambi. Punce je bilo lepo gledati, kako so nato povsem sproščeno uživale v hitri in kolektivni igri. To pokaže tudi končni rezultat tekme.«

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Ženski rokomet