Connect with us

Liga NLB

Nespoštovanje do nasprotne ekipe? Škaper pojasnjuje razlog

Damjan Škaper ribniške rokometaše vodi sezono in pol. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Včeraj je publika na tekmi 12. kola Lige NLB med Rikom Ribnico in Slovenj Gradcem doživela zelo nenavadno potezo. Trener Rika Ribnice se je le nekaj sekund pred koncem tekme pri visokem vodstvu, ko je bilo jasno, da bodo Ribničani slavili proti Slovenj Gradcu, odločil za minuto odmora. Številni bi trdili o nespoštovanju do nasprotne ekipe, a temu ni bilo tako. Za naš portal je pojasnil svojo odločitev.

Rokometaši Rika Ribnice so po pričakovanju opravili svojo nalogo. Drugouvrščena ekipa prvenstva je bila prevelik zalogaj za predzadnje moštvo lige, ki je dokončno pokleknilo sredi drugega polčasa. Ribničani so vpisali svojo deseto zmago, Slovenjgradčani pa deveti poraz.

Le nekaj sekund pred koncem dvoboja je s strani domače ekipe na mizo priletel karton za minuto odmora. Številni bi si verjetno mislili, da Škaper ne spoštuje slovenjgraških rokometašev, a temu ni bilo tako. Predsednik suhorobarjev Marko Obrstar je svojim igralcem obljubil nagrado.

https:/si/si.gorenje.com/

»Dejstvo je, da je bila tekma v zadnji minuti že odločena. Kljub temu, sem vzel minuto odmora 35 sekund pred koncem tekme, pri vodstvu 7 golov razlike, kar lahko izgleda nespoštljivo do nasprotnika. To sem naredil iz razloga, ker nam je predsednik kluba obljubil nagrado, če dobimo 23 golov ali manj. Na to sem hotel opozoriti svojo ekipo in ne izkazovati nespoštovanja ali kakorkoli poudarjati našo zmago proti nasprotniku. To namreč pojasnjujem iz spoštovanja do gostujočega trenerja, mojega dobrega prijatelja Sebastjana Soviča in zaradi spoštovanja meni osebno enemu največjih klubov v Sloveniji,« je pojasnil Škaper.

More in Liga NLB