Connect with us

Liga NLB

Nejc Poklar z rokometnih igrišč odsoten do februarja

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Koprčani so po Urošu Rapotcu (sezono že končal – več o tem klikni TUKAJ) in Aleksu Vlahu (zaradi poškodbe kolena 1 mesec brez rokometa) tokrat ostali še brez Nejca Poklarja, ki je včeraj prestal operacijo Ahilove tetive.

Uroš Rapotec bo zaradi poškodbe kolena moral izpustiti letošnjo sezono. Foto: Boštjan Vidrajz

Koprčani imajo na bolniškem listu trenutno tri rokometaše. Prvi je Uroš Rapotec, ki bo zaradi operacije kolena izpustil letošnjo sezono. Po tekmi z Mariborom si je koleno poškodoval tudi Aleks Vlah, po porazu z Ribnico pa je kot tretji »bolnik« pri Kopru še Nejc Poklar.

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Poklar si je na sobotni tekmi 3. kroga NLB lige proti Riko Ribnici lažje poškodoval Ahilovo tetivo. »Začutil sem, da je nekaj počilo, takoj sem pomislil na Ahilovo tetivo,« je za Rokomet.net dejal 32-letnik.

Koprčana so takoj po tekmi odpeljali v izolsko bolnišnico, kjer je dežurni zdravnik takoj potrdil pričakovano diagnozo – strgano Ahilovo tetivo.

Nejc je včeraj uspešno prestal operacijo, kirurgi tamkajšnje bolnišnice pa so mi tudi zašili Ahilovo tetivo. Po popolnem okrevanju ga nato čaka še fizioterapija, tako da bomo 31-letnega nekdanjega reprezentanta v dresu primorskega prvoligaša a rokometnih igriščih spet videli v začetku meseca februarja.

Koprčani slabo začeli prvenstvo

Rokometaši Kopra so letošnjo sezono v NLB ligi začeli zelo slabo. Na uvodu so morali priznati premoč tako Mariboru kot tudi Ribnici. V petek jih čaka zelo težko gostovanje pri Gorenju Velenju, tekma pa bo tudi v neposrednem prenosu v živo na Sportklubu, ob 20. uri.

Po treh odigranih krogih oziroma dveh tekmah (prvi krog proti Celju je prestavljen na mesec oktober) se varovanci Petra Mičoviča nahajajo šele na 11. mestu.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Liga NLB