Connect with us

Liga NLB

Miha Zarabec se vrača v Slovenijo!

Zarabec se v Trebnje vrača na enoletno posojo. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Vodstvo RK Trima Trebnjega pospešeno zaključuje še zadnje podrobnosti glede sestave članske ekipe v naslednji sezoni. Jasno je, da bo ekipo v novi sezoni vodil novi trener (ime bo znano v mesecu aprilu). Ker se prvo moštvo želi v naslednji sezoni prebiti v končnico za prvaka, pa bo konkurenco na srednjem zunanjem položaju zaostril otrok kluba in slovenski reprezentant Miha Zarabec.

Zarabec je svojo rokometno pot začel prav v Trebnjem. Po koncu sezone 2011/2012 ga je pot zanesla v Maribor, pri katerem je ostal dve sezoni. Z odličnimi predstavami v dresu takratnega udeleženca evropskih tekmovanj si je priigral prestop v Celje Pivovarno Laško in barve slednjega branil tri sezone. Ni bilo presenečenja, da ga je v svoje vrste zvabil nemški velikan THW Kiel, kjer sedemindvajsetletnik igra že tri sezone.

Potem ko je nemški gigant pred tedni potrdil prihod norveškega zvezdnika Sanderja Sagosena, pa je Zarabec izrazil veliko željo po večji minutaži, zato se v Trebnje podaja na enoletno posojo.

“V veliko veselje nam je, da smo v svoje vrste uspeli zvabiti otroka kluba Miho Zarabca. Gre za tip igralca, katerega bomo potrebovali v borbi za uvrstitev med najboljših šest ekip v Sloveniji in preboj v evropska tekmovanja. Miha je tudi sam izrazil željo po večji minutaži in verjamem, da bo z novim trenerjem to tudi dobil,” je dejal predsednik kluba, Anton Janc.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB