Connect with us

Liga NLB

Matic Kotar odhaja v avstrijski Ferlach

Foto: ŠD Šport

Nekdanji slovenski mladinski reprezentant in otrok Trima Matic Kotar se prvič podaja na tuje, in sicer k avstrijskemu prvoligašu Ferlachu. V Trebnjem namreč ni želel podpisati ponujene dvoletne pogodbe, zato je okrepil vrste avstrijskega kluba, ki ga bo odslej vodil hrvaški strokovnjak Siniša Markota.

Matic Kotar je zagotovo eden izmed največjih draguljev trebanjske rokometne šole. Igralsko pot je začel že pri mlajših dečkih B in čedalje bolj napredoval. V mlajših reprezentančnih selekcijah je bil redni član slovenske izbrane vrste in osvojil celo naslov evropskega kadetskega prvaka ter leta 2017 nastopal na svetovnem mladinskem prvenstvu.

Letos ima za seboj zelo dobro sezono, vendar ne strelsko razpoloženo kot v prejšnjih. Na 35 tekmah je dosegel 81 zadetkov, a odlično dirigiral trebanjski napad. Trebanjci so letos osvojili sedmo mesto v državi, a je uprava kluba že ponudila dvoletno pogodbo Kotarju. Na koncu slednji ni želel podpisati pogodbe, zato so Trebanjci iskali novega organizatorja igre. Okrepili so se z Novomeščanom Leonom Rašom.

Matic Kotar je letos blestel pri trebanjskemu Trimu. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Še enkrat bi se rad zahvalil vsem akterjem, ki so bili kakorkoli vpleteni v ta prestop. Vesel sem, da je prišlo do dogovora z avstrijskim prvoligašem, saj je igranje v tujini definitivno nova stopnička v moji karieri. Avstrijska liga se iz leta v leto izboljšuje in pridobiva na prepoznavnosti, zato verjamem, da je to dobra odskočna deska za nadaljevanje športne poti,« je za naš portal dejal Kotar, ki je z Avstrijci podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še na eno sezono.

Prihodnjo sezono bosta v Borovljah igrala tudi slovenska legionarja Rok Golčar in Blaž Kleč, katera sta pred meseci podaljšala pogodbo (več o tem TUKAJ). Pred tedni je klub okrepil tudi nekdanji slovenski reprezentančni vratar Gorazd Škof (več TUKAJ).

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB