Connect with us

Liga NLB

Mariborčane okrepil stari znanec s slovenskih igrišč

Foto: RK Maribor Branik

Vodstvo RK Maribora Branik je pred nadaljevanjem NLB lige, v svoje vrste uspelo zvabiti starega znanca s slovenskih rokometnih igrišč, Gorana Bogunovića, ki je v preteklosti oblekel dres Cimosa iz Kopra ter trebanjskega Trima.

Bogunović, ki v višino meri okoli 200 centimetrov, je zadnjih nekaj let preživel predvsem v Katarju in Združenih Arabskih Emiratih. Slovenska rokometna javnost ga je že uspela spoznati, ko je v sezoni 2007/2008 za kratek čas oblekel dres trebanjskega Trima, v sezoni 2011/2012 pa bil eden izmed nosilcev ekipe pri koprskem Cimosu. S slednjim se je celo uspel uvrstiti v četrtfinale EHF Lige prvakov.

Nekdanji hrvaški mladinski ter članski reprezentant, je v tujini igral kar 14 let. 28-letni rokometaš, ki se najbolje znajde na položaju levega zunanjega, je v sezoni 2013/2014 z nemškim Flensburgom splezal na vrh evropskega klubskega Mont Blanca.

»Zadnja leta sem igral v Združenih arabskih emiratih, Izraelu in Katarju. Moram priznati, da sem se malo naveličal njihovega načina igre in njihovega načina življenja, zato sem se odločil, da se vrnem v Evropo. S svojim zastopnikom sva raziskovala, kje bi lahko igral. V ospredju ni bil finančni vidik, bolj so me zanimali klubi, v katerih se dobro dela in trenira ter, da so v kakovostni ligi. Tako sva se odločila za Maribor, za katerega menim, da je pravšnja sredina zame,« je v izjavi za javnost povedal Bogunović.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB