Connect with us

Uncategorized

Bartol v Lahtiju z drugo daljavo, na tekmi le pet orlov!

V finskem Lahtiju bosta ta vikend na sporedu dve tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih po olimpijskih igrah v Pjongčangu, in sicer jutri ekipna tekma, v nedeljo pa posamična. Slovenski skakalci so se na Finsko odpravili brez glavnega trenerja Gorana Janusa, ki je zbolel, prav tako je doma ostal naš šampion Peter Prevc, ki se bo po tehtnem premisleku pod budnim očesom Janija Grilca doma pripravljal na norveško turnejo.

Slovenski skakalci v postavi Bartol, Semenič, Damjan, D. Prevc, Lanišek in Dežman so v kvalifikacijah prikazali povprečne skoke. Najboljši med njimi je bil Tilen Bartol, ki je skočil 124,5 metra, kar je bilo dovolj za 10. mesto. Jernej Damjan se je s 122 metri uvrstil na 17. mesto, Anže Lanišek pa je bil s 117 metri na 31. mestu. Na tekmo sta se prebila tudi Domen Prevc s 114 m ter Nejc Dežman s 112,5 m, zasedla pa sta 42. in 45. mesto. Na žalost je bil prekratek Anže Semenič, ki je pristal pri 105 m in kvalifikacije končal na 52. mestu.

Za daljavo dneva je poskrbel olimpijski prvak z velike naprave Poljak Kamil Stoch (134,5 m), ki je zanesljivo dobil kvalifikacije pred rojakom Kubackim in Nemcem Eisenbichlerjem.

Jutri se bo ekipna tekma začela ob 16.30, posamična v nedeljo pa ob 15.30.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Uncategorized