Connect with us

Uncategorized

UEFA napravila nekaj sprememb, je to dobro za slovenske klube?

UEFA je predstavila spremembe v klubskih tekmovanjih, ki jih je potrdil tudi izvršilni odbor v Bratislavi. Slovenski klubi se bodo v naslednjih sezonah težje prebili v skupinski del evropske lige ali lige prvakov, tekme v ligi prvakov pa se bodo po novem začenjale ob 18.55 ter ob 21. uri

Še naprej bodo Slovenija imela štiri klube, ki bodo zastopali svoje barve kluba na velikih evropskih tekmovanjih. A pot za slovenske nogometaše do evropskih elitnih tekmovanj se je še dodatno otežila, saj je UEFA skupaj z izvršilnim odborom v Bratislavi sprejela novo spremembo v klubskih tekmovanjih v Evropi. Vsi štirje slovenski nogometni klubi bodo že nastopili v 1. krogu kvalifikacij. To še vedno velja tako za državnega prvaka, ki bo po novem evropsko sezono oziroma kvalifikacije za ligo prvakov začel že 10. oziroma 11. julija, kot za pokalnega prvaka ter drugo in tretjeuvrščeno moštvo Prve lige Telekom, ki bodo v evropski ligi startali 12. junija.

V skupinski del lige prvakov, ki bo potekal po istem principu kot doslej, se bo uvrstilo 26 ekip in še aktualni evropski prvak ter zmagovalec evropske lige. Finale lige prvakov bo 1. junija 2019 na štadionu Wanda Metropolitano v Madridu, finale evropske lige bo tri dni prej, torej 29. maja, v Bakuju, evropski superpokal 2018 pa bo 15. avgusta v Tallinnu.

V skupine za evropsko ligo se bo kvalificiralo 17 klubov. To bodo pokalni prvaki prvih dvanajstih držav s klubske lestvice Uefa, štirje petovurščeni klubi najbolj znanih lig v Evropi ter četrtouvrščeno moštvo iz francoske lige. Kvalifikacije za ligo prvakov in evropsko ligo bodo trajale do konca avgusta.

 Predsednik UEFE, Aleksander Čeferin je skupaj z izvršilnim odborom v Bratislavi sprejel tudi nov urnik tekem lige prvakov. Navijači bodo tekmo Lige prvakov odslej spremljali že ob 18. uri in ne ob že uveljavljeni uri – 20.30, a še vedno sta ostala tekmovalna dneva torek in sreda.
Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Uncategorized