Connect with us

Liga NLB

Korošci korak do senzacije, v prestolnici brez zmagovalca

Srbski občasni reprezentant Nemanja Živković se je izkazal s štirimi zadetki. Foto: Aljaž Sešel/RK Slovenj Gradec

Korošci korak do senzacije, v prestolnici brez zmagovalca

Nocoj so na sporedu potekali štirje dvoboji drugega kola Lige NLB. Ljubljana je v končnici zapravila zmago in remizirala z Izolani, Ribničani so z odliko opravili na gostovanju pri Dobovi, Korošci pa so morebiten skalp aktualnih prvakov zapravili v zadnjih izdihljajih tekme. Novomeška Krka je zabeležila nov poraz, in sicer na Gorenjskem.

V uvodnih treh tekmah drugega kola prvoligaškega tekmovanja nismo videli velikanskega presenečenja. Koprčani so po napeti končnici premagali mariborske rokometaše, velenjskemu Gorenju je vendarle uspelo streti odpor žilavega Grosist Slovana, z Vinarji pa so se namučili tudi Trebanjci.

Drevi so bili na sporedu štirje obračuni. Na Koroškem so Slovenjgradčani prikazali odlično igro proti Celjanom, a tesno izgubili. V prestolnici so domačini pod vodstvom Bojana Čotarja le remizirali z Butan Plin Izolo, medtem ko je ribniški zasedbi zanesljivo uspelo opraviti z Dobovo. Zadnji dvoboj med Škofjeločani in Krkaši je pripadel prvim.

Slovenjgradčani korak do senzacije

Zagotovo je le malokdo pričakoval takšen rezultat, pa vendarle je koroška zasedba pred domačo publiko dokazala, da nobeni ekipi v letošnji sezoni ne bo lahko v Slovenj Gradcu. Kot prvi so to izkusili celjski rokometaši ter se za zmago morali precej potruditi. Ob koncu jim je vendarle uspelo slaviti s 26:29 (12:18).

Pri domačinih sta bila s štirimi zadetki najučinkovitejša Nemanja Živković in Vid Levc, pri gostih sta po sedemkrat zadela Josip Šarac ter Domen Novak.

Čotar v prestolnici do remija

Bojan Čotar je prišel do prve točke v novi sezoni. Foto: Lin Gombač/ŠD Šport

Ljubljančani so imeli danes izjemno veliko priložnost, da vknjižijo prvo zgodovinsko zmago, vendar jim le ni uspelo. Tekma se je stalno izmenjavala v doseganju zadetkov, bolje so pričeli domačini, nato nadaljevali Izolani, štiri sekunde pred koncem pa je Ljubljana imela prednost enega zadetka, a je po izteku igralnega časa s črte sedmih metrov za 22:22 zadel kadetski reprezentant Vid Miklavec.

V domačih vrstah je sedemkrat zadel Miha Kolmančič, dvakrat več pa pri Izolanih Miklavec.

Riko Ribnica z odliko proti Dobovi

Dobovčani ostajajo brez zmage v tej sezoni. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Dobovčani so sezono zaradi prenove dobovske športne dvorane pričeli v sosednjih Brežicah. Izbranci trenerja Benjamina Teraša so v tekmo krenili zelo dobro in do 20. minute držali prednost v svojih rokah. Nato so nekoliko popustili in Ribničanom se je uspelo oddaljiti. V drugem polčasu je bila domača ekipa brez moži, Suhorobarji pa so zanesljivo slavili z 28:34.

Pri Dobovi se je s šestimi goli izkazal Dorian Markušić, kar enajst zadetkov pa je v dobovsko mrežo pospravil Kristian Ekseričić.

LIGA NLB, 2. KROG:

Sobota, 12. septembra, ob 19.00:
MRK Ljubljana – RD Butan Plin Izola 22:22 (8:9)
Kolmančič 7 (2), Pangerc 6; Miklavec 9 (7), Nikolić 5 (1).
RK Slovenj Gradec – RK Celje Pivovarna Laško 26:29 (12:18)
Živković (3) in Levc po 4; Šarac in Novak (2) po 7.
MRD Dobova – RD Riko Ribnica 28:34 (15:18)
Markušić 6, Šibanc 5 (2); Ekseričić 11, Pucelj 5 (1)

Ob 20.00:
RD Urbanscape Loka – MRK Krka Novo mesto 28:22 (11:12)

ŽE ODIGRANO: KLIK TUKAJ

RD LL Grosist Slovan – RK Gorenje Velenje 23:28 (13:15)
RD Koper – RK Maribor Branik 24:23 (13:13)
RK Trimo Trebnje – RK Jeruzalem Ormož 38:34 (17:16)

LESTVICA:

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore
https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB