Connect with us

Liga NLB

Koprčani močnejši za levorokega Avsca

Jaka Avsec v letošnji sezoni zares blesti. Foto: Blaž Bratkovič/RD Herz Šmartno

Po Boru Breznikarju, Matevžu Žagarju in Gašperju Dobaju je Jaka Avsec četrta okrepitev koprskega prvoligaša za prihodnjo sezono. Obetavni levičar bo na Obali ostal vsaj do leta 2022.

Avsec je rokometno pot začel že kot osnovnošolski otrok, kasneje pa se priključil domačemu klubu iz Šmartnega pri Litiji, kjer igra še danes. Vmes je, natančneje v prvi polovici sezone 2015/2016 igral za ljubljanski Slovan, a se hitro vrnil v domačo ekipo. Letos je odlično razpoložen in je na sedemindvajsetih tekmah zabil kar 128 zadetkov. Ni dvoma, da so njegovo kvaliteto prepoznali tudi pri koprskemu klubu in ga hitro zvabili v svoje vrste.

»Uprava kluba me je kontaktirala in mi predstavila ponudbo. Odločitev ni bila eksplozivna, vendar pa je po tehtnemu premisleku pripeljalo do tega, da sem se odločil, da svojo rokometno pot nadaljujem na neki višji ravni, naredim korak naprej. Odločitev je bila kar težka, omejevala me je predvsem razdalja, družina in prijatelji. Zavedam se, da to ni več domač klub in se bo potrebno še bolj dokazovati. Ampak je sama odločitev prava, in vem, da sem se prav odločil,« je za klubsko spletno stran spregovoril Avsec.

Jaka Avsec je s Koprčani podpisal triletno pogodbo. Foto: RD Koper

Poleg Avsca so klub (za zdaj) okrepili še Bor Breznikar (Ajdovščina), Matevž Žagar (Mokerc-KIG) ter mladinski reprezentančni čuvaj mreže Gašper Dobaj (Urbanscape Loka).

»Mislim, da je ekipa mlada in zagnana. Imajo mladost, lahkotnost in verjamem, da ne bom imel težav s sklepanjem novih poznanstev. Rapotca poznam še kot igralca, in sicer iz sezone, ko je Koper še igral v 1. B ligi. Vem, da je delaven, garač, vedno je šel na glavo. Je mlad trener in verjamem, da se od njega lahko marsikaj naučim,« je v izjavi za javnost dodal Avsec.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB