Connect with us
Urh Kastelic bo na Sredozemskih igrah v vratih tvoril duet, skupaj z Rokom Zaponškom. Foto: Jurij Kodrun/eleven.si

F4 SEHA lige 2019

Kastelic pred F4 SEHA lige: V finalu je vse mogoče

Urh Kastelic je zadnjih nekaj let tudi ambasador odličnega podjetja eleven.si, ki je zastopnik za Erimo v Sloveniji. Foto: Jurij Kodrun/eleven.si

Kastelic pred F4 SEHA lige: V finalu je vse mogoče

Jutri se v beloruskem mestu Brest začenja finalni turnir SEHA lige, na katerem se bo za končno zmago borilo kar deset slovenskih legionarjev. PPD Zagreb se bo v polfinalu udaril z rivalom iz Našic, gostitelje, katerih sta člana tudi Vid Poteko In Simon Razgor pa čaka obračun z makedonskim Vardarjem. Pred prvo tekmo sklepnega turnirja četverice smo se pogovarjali s čuvajem mreže pri hrvaškemu prvaku Urhom Kastelicem, ki bo nedvomno glavni adut v ekipi Branka Tamšeta.

Kastelica in ostalo slovensko trojico, ki trenutno deluje v hrvaški prestolnici, nocoj ob 17.30 čaka prva polfinalna tekma sklepnega turnirja četverice SEHA lige proti presenečenju letošnje sezone. Gre za rokometaše NEXE-ja iz Našic, ki so skozi celoten redni del kazali številne izjemne rezultate in se zasluženo prebili med najboljše štiri ekipe. Vloga je, glede na izkušnje in kvaliteto, pripisana hrvaškim prvakom. »Pričakovanja Zagreba so zmeraj najvišja. Sprva si v polfinalu želimo prikazati dobro igro in premagate našega največjega rivala iz Našic, nato pa v finalu prikazati še eno dobro predstavo, s katero je vse mogoče,« za ŠD Šport o pričakovanjih pred F4 SEHA lige pove slovenski čuvaj mreže Urh Kastelic.

Izpad iz Evrope ni prinesel razočaranja

Branko Tamše se je moral sprijazniti z izpadom iz EHF Lige prvakov. Foto: RK PPD Zagreb

Izpad hrvaškega velikana iz EHF Lige prvakov proti makedonskemu Vardarju ni prinesel drastičnih sprememb, prav tako razočaranja. Kljub izpadu pa pri Zagrebu niso obupali in se bodo letos potegovali še za tri lovorike. Poleg domačega prvenstva in pokala je tukaj še SEHA lige. »Mislim, da nam poraz proti Vardarju ni vzel samozavestni. Žal smo prvo tekmo odigrali pod pričakovanji in zapravili skorajda vse možnosti za preboj v četrtfinale. Vardar je bil žal boljši v 120 minutah in se zasluženo veseli napredovanja. Mi moramo te tekme čimprej pozabiti in se osredotočiti na zadnja dva meseca sezone, v katerih nas čaka borba za tri lovorike,« je jasno povedal otrok Krškega.

V Brestu bo šlo na nož

Urh Kastelic bo v vratih hrvaškega prvaka moral danes prikazati odlično predstavo za napredovanje Zagrebčanov. Foto: SEHA liga

Že danes se v beloruskem mestu Brest obeta pravi rokometni praznik. Ne le za beloruski, pač pa tudi za samo evropsko poslastico. Tamkajšnja dvorana bo tako danes kot jutri gostila številna znana imena svetovnega kova in obeta se zares zanimivo dejanje. Prva ovira zagrebških rokometašev pred končno zmagovalno lovoriko SEHA lige bo NEXE iz Našic, katerega so člani tudi Aljaž Lavrič, Saša Barišić-Jaman ter Patrik Leban.

Saša Barišić Jaman pri NEXE-ju nosi status legende kluba. Foto: NEXE Našice

»NEXE se že nekaj let prikazuje kot velika konkurenca Zagrebu in tudi letos ima zares vrhunsko zasedbo. Z nakupom Jaganjca so pokazali, da želijo biti konkurenčni celo v Evropi., kjer so v začetku sezone igrali vrhunsko, ob koncu pa nekoliko popuščajo. V ekipi imajo vsi trije Slovence pomembno vlogo in letos igrajo še toliko bolj pomembne vloge. Leban je že v slovenski ligi dokazal, da je vrhunski srednji zunanji, Lavrič igra že iz sezone v sezone boljše v obrambi, Barišić-Jaman pa je z dolgim stažem pri NEXE-ju že legenda kluba. Želim jim dobro igro, a našo zmago,« se je na koncu pošalil reprezentančni čuvaj mreže.

 

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in F4 SEHA lige 2019