Connect with us

Liga NLB

Kako je, ko se na igrišču pomerita dedek in vnuk?

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V sredo sta se v Slovenj Gradcu pomerila tamkajšnji drugoligaš, ki ga vodi Slavko Ivezič – dedek in RK Celje Pivovarna Laško, za katerega pa je debitiral obetavni levokrilni igralec Filip Rakita – vnuk. Tako smo lahko spremljali družinski obračun, ki je na koncu vendarle pripadel Rakiti.

Filip Rakita se je na debitantskem nastopu v članski ekipi pivovarjev s tremi zadetki. Foto: Slavko Kolar

Filip Rakita, ki šteje rosnih 17 let, je za člansko ekipo aktualnih državnih prvakov prvič nastopil prav na družinskem obračunu proti dedku – Slavku Iveziču, ki vodi Slovenj Gradec. »Zame fenomenalen, vsak mladi igralec si želi zaigrati v članski ekipi. Vem, da je to začetek in da bom moral še veliko trenirati, da se približam prvi ekipi,« je o občutkih povedal obetavni Rakita.

Na tekmi proti Slovenj Gradcu je celjski strateg Tomaž Ocvirk priložnost ponudil še nekaterim mladim igralcem. Poleg slovenskega levokrilnega kadetskega reprezentanta se je na seznamu celjskih bojevnikov za tekmo znašel tudi leta 2001 rojeni Jernej Mlakar. Poleg Mlakarja in Rakite sta se izkazala še Matic Košec ter Tadej Kljun, ki sta vrsto tednov že stalnica v ekipi.

»Izvedel sem na treningu, ko mi je trener Tomaž Ocvirk povedal, da obstaja priložnost, da zaradi poškodb nekaterih standardnih igralcev nastopim za člansko ekipo, kar je bilo zame presenečenje in čast ter motivacija za naprej,« je o vpoklicu v člansko ekipo pivovarjev dejal 17-letnik.

Slavko Ivezič je Slovenj Gradec prevzel na začetku letošnje sezone. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Dodatna motivacija pa je bila za mladega celjskega bojevnika še toliko dodatna, saj je debitiral ravno proti Slovenj Gradcu, ki ga vodi njegov dedek, Slavko Ivezič. »Seveda je bila to še dodatna motivacija, ker ni vedel, da bom v ekipi. Dedija spoštujem, saj je eden izmed najboljših trenerjev za mlade, zato sem še toliko bolj vesel, da sem izkoristil ponujeno priložnost in se dokazal svojemu trenerju in dediju, ki je bil na klopi Slovenj Gradca,« dodaja vnuk Slavka Iveziča.

»Moji cilji so vezani izključno za celjski klub, tu bi rad napredoval in prišel v naslednjih letih do članske ekipe,« pa je o svojih ciljih v knežjem mestu spregovoril levokrilni rokometaš.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB