Connect with us

EHF Liga prvakov

Izjemni Vujović premalo za slavje na Danskem

Foto: Gregor Katič/RK CPL

Zdesetkani celjski rokometaši so na gostovanju pri danskem Aalborgu zabeležili tesen poraz, čeprav je imel v vratih zares izjemen dan mladi čuvaj mreže Miljan Vujović in odlično zamenjal obolelega Klemna Ferlina.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so pred odhodom na Dansko napovedali boj za zmago, ki bi jim že prinesla napredovanje v osmino finala, saj sta neposredna tekmeca izgubila, a potem zaradi bolezni ostali brez prvega vratarja Ferlina, že prej poškodovanega Marguča, zaradi bolečin v hrbtu pa je doma na dan odhoda ostal tudi Kodrin. Omenjene težave so se jim poznale, predvsem v napadu, medtem, ko je Vujović odlično nadomestil Ferlina v vratih.

Mladi dokaj solidno izkoristili priložnost

Izbranci Tomaža Ocvirka so zelo nezbrano in zmedeno začeli obračun v Aalborgu. Prvi gol so prek Domna Novaka dosegli šele v 12. minuti in po osmem poskusu, pred tem sta po dvakrat zgrešila Josip Šarac in Diogo Silva, po enkrat pa David RazgorVid Poteko in Novak.

Nezadovoljni Ocvirk je v 15. minuti – pri zaostanku 1:5 – zahteval minuto odmora, a tudi v nadaljevanju so vse niti v svojih rokah imeli gostitelji, ki so jim v 21. minuti že ušli na šest golov (3:9).

V končnici prvega polčasa so Celjani vendarle zaigrali nekoliko bolje, pri zaostanku 6:12 so naredili delni izid 3:0 ter po dveh golih Kristjana Horžena ter Patrika Lebana prepolovili visok primanjkljaj v zadetkih (9:12).

Slovenski prvaki so v drugi polovici tekme prikazali lepši obraz in bili veliko bolj enakovredni gostiteljem. Obramba je bila na veliko višji ravni kot v prvi polovici tekme, tudi igra v napadu veliko bolj tekoča in učinkovita.

Predvsem sijajno so zaigrali med 46. in 48. minuto, ko je bil izključen Benjamin Jakobsen, v tem obdobju igre so po golih Lebana, Šarca in vratarja Miljana Vujovića naredili delni izid 3:0 ter povsem zadihali za ovratnik gostiteljev (22:23).

Izključitev Šarca v 53. minuti tekme je zaustavila njihov nalet, gostitelji so jim minuto kasneje znova ušli na tri gole (23:26), tega primanjkljaja pa do konca tekme niso mogli nadoknaditi.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Kristjan Horžen in Patrik Leban, ki sta dosegla po pet golov, Josip Šarac je dosegel štiri zadetke.

More in EHF Liga prvakov