Connect with us

EHF Liga prvakov

Celjski Zlatorog pričakuje veliko Barcelono

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so predstavili pričakovanja pred največjim spektaklom te sezone, ko se po devetih sezonah, v nedeljo, v Zlatorog vrača Barcelona. Borbe in želje, kot prav trener Tomaž Ocvirk, ne bo manjkalo.

Obračuni z Barceloni so bili še posebej v prejšnjem desetletju izjemno napeti. Ta je bila v tistem obdobju stroj in najboljša ekipa na stari celini, ki je zaporedoma osvajala naslove. Danes je ta Barҫa, kot se po novem imenujejo le nogometne selekcije tega katalonskega velikana, drugačna ekipa, moderna, a zato prav tako močna in z željo osvojiti sam evropski vrh.

»Imamo mlado ekipo, nekako se ponavljamo iz ene novinarske konference  v drugo, vendar pridobivamo izkušnje, na Danskem smo videli, da nam še manjkajo. Barcelona je nov izziv, dvorana bo polna, doma igramo drugače kot v gosteh, ko navijači igralcem dajo dodaten elan. Prikazati moramo najboljšo predstavo, željo, borbo,« pred dvobojem pravi celjski trener Tomaž Ocvirk.

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

»V napadu moramo biti učinkoviti ter brez napak, saj tako lahko omejimo njihov nasprotni napad, v katerem so izjemni. Ne smemo si dovoliti padca, kot je bil v Barceloni, ko smo videli kaj lahko naredijo v le nekaj minutah,« dodaja Miljan Vujović, ki je trenutno v sijajni formi in na zadnjih dveh tekmah zbral kar 36 obramb.

EHF Liga prvakov, 13. krog (SKUPINA A):
Sobota, 22. februarja:
PSG – Elverum
RK PPD Zagreb – Aalborg

Nedelja, 23. februarja, ob 17.00:
RK Celje Pivovarna Laško – Barcelona

Že odigrano:
SG Flensburg-Handewitt
– MOL Pick Szeged 34:26 (17:11)
Bombač 2, Gaber in Šoštarič po 1, Henigman 0.

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in EHF Liga prvakov