Connect with us
Foto: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Liga NLB

Ivančani začeli priprave na prvoligaško sezono

Foto: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Ivančani začeli priprave na prvoligaško sezono

Rokometaši SVIŠ-a so včeraj v domači dvorani uradno začeli priprave na novo prvoligaško sezono, ki jo bodo 8. septembra začeli z dolenjskim derbijem proti Trimu iz Trebnjega.

Uvodni trening je odprl predsednik kluba Marjan Potokar, ki je na kratko predstavil cilje in načrte kluba v letošnji sezoni ter predal besedo trenerju ekipe, Aleksandru Polaku. Slednji je predstavil potek priprav do začetka prvega kroga NLB lige, ki ga bodo Ivančani odigrali proti Trimu iz Trebnjega.

Polak je lahko na prvem treningu pozdravil tudi štiri novince, Blaža Finka (krožni napadalec/prišel iz Riko Ribnice), Žana Grojzdka (levi zunanji/prišel iz Škofljice) ter mlada Trebanjca, Roka Željka (desni zunanji) in Nejca Venclja (vratar), za katera klub čaka le še papirno dokumentacijo.

Letos so se Ivančani okrepili tudi v strokovnem kadru. Trener vratarjev je namreč postal nekdanji igralec kluba, Stane Zupančič, ki bo skrbel za formo vratarjev pri bodočemu prvoligašu. Poleg novincev bo članski ekipi priključena tudi izjemno nadarjena generacija letnika 2001, ki je v prejšnji sezoni osvojila naslov kadetskih državnih podprvakov.

Simon Stopar je že vrsto let motor ivanškega moštva. Foto: Boštjan Vidrajz

»Prva liga je nekaj povsem drugega kot tekmovanja v prejšnjih sezonah. Vsi se veselimo in komaj čakamo da se prične. Verjamem, da nas je večina klubov že pred pričetkom sezone odpisalo, a obljubljamo, da se bomo borili in na koncu bomo šteli žive. Sam kot kapetan ter tudi ostali soigralci verjamemo v obstanek. Obenem pa seveda vabim vse navijače, da nas tudi v tej sezoni podpirajo v takšnem številu kot v pretekli sezoni,« je na uvodnem treningu za spletno stran kluba izjavil kapetan ekipe, Simon Stopar.

Kako bodo potekale priprave?

Rokometaši SVIŠ-a bodo celotne priprave na začetek NLB lige opravili v domači dvorani OŠ Stična. Le 11. in 12. avgusta odhajajo na mini priprave na Kolpo, kjer bodo tudi odigrali pripravljalno tekmo z Metliko.

SEZNAM VSEH PRIPRAVLJALNIH OBRAČUNOV PRED PRIČETKOM SEZONE:

7.avgust: RK SVIŠ Ivančna Gorica – MRK Krka Novo mesto
9.avgust: RK SVIŠ Ivančna Gorica – SC Ferlach
11.avgust: RK Metlika – RK SVIŠ Ivančna Gorica
14.avgust: RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Slovan
16.avgust: RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Rudar Trbovlje
22.avgust: RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Krško
25.avgust: Mednarodni turnir v Ivančni Gorici (RK SVIŠ Ivančna Gorica, RD Izola, RK Karlovac)
31.avgust: RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Grosuplje

 

 

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Liga NLB