Connect with us

Uncategorized

Igor Anić po koncu sezone: Želim si odigrati še okoli 6-7 sezon!

Foto: Slavko Kolar

Igor Anić je v Celje prišel pred začetkom letošnje sezone. 30-letnik je v preteklosti igral tudi za francosko rokometno reprezentanco ter za Kiel, s katerim je leta 2010 osvojil naslov EHF Lige prvakov.

Ta konec tedna pa smo z njim naredili intervju, o celotni sezoni v Celju:

Kako bi lahko ocenili letošnjo sezono v Celju?

Naš cilj v tej sezoni je bil, da osvojimo vse državne lovorike, in v tem smo tudi uspeli. Prišli smo na Final 4 SEHA lige, kjer smo osvojili 3.mesto, kar je za nas super rezultat. V ligi prvakov so nam na žalost zmanjkale 3 točke za uvrstitev v 1/8 finale. Med drugim smo premagali ekipi Kielc in Kiela, kar je za nas super uspeh.

Zakaj ste se odločili za Celje?

Imel sem željo igrati v klubu, ki se bori za naslove v državnem prvenstvu in, ki igra v ligi prvakov. In RK Celje Pivovarna Laško je klub, ki igralcu vse to omogoča.

V katerem klubu ste se počutili najbolje?

Vsak klub ima nekaj svojega in posebnega. Nemogoče je izpostaviti katerega koli od teh klubov, kajti v vsakem klubu je bilo nekaj posebnega, ki omogoča, da je tako meni kot družini lepo.

Kakšen občutek je bil, ko ste igrali v francoski reprezentanci z zvezdniki, kot so Nikola Karabaatić, Luc Abalo in Daniel Narcisse?

Imel sem srečo, da sem igral z veliko zvezdniki rokometa. Super je igrati z njimi, saj se veliko naučiš, če jih gledaš, vprašaš, poslušaš.

Kakšne cilje imate do konca kariere?

Čez nekaj dni bom dopolnil 31 let in upam, da bom lahko igral še vsaj 6 ali 7 let. Vem, da imam še veliko potenciala, katerega nisem izkoristil do maksimuma.

Kakšna ekipa se vam bo zdela v prihodnji sezoni?

Mislim, da se bo ekipa v naslednji sezoni spremenila. Nekateri igralci, ki so celo igralsko kariero igrali v Celju, odhajajo. Ekipa bo še mlajša, kot to sezono, in mislim, da bo še težje. Vendar, imamo veliko kvalitete in prepričan sem, da bomo prikazali lepo in dobro igro skozi celotno sezono.

Preberite si še:

Intervju s Tamaro Mavsar in Polono Barič ob koncu sezone

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized