Connect with us

Uncategorized

Hokejisti končali z olimpijskimi igrami, kako bo z Žigo Jegličem?

FOTO: HZS

Hokejska reprezentanca Slovenije je v četrtfinalni tekmi zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu na žalost morala priznati premoč. Njena nasprotnica je bila reprezentanca Norveške, ki si je pred tekmo s Slovenijo nabrala kar nekaj porazov, zadnji je bil proti reprezentanci Nemčije. Po besedah hokejistov je tokrat sreča risom obrnila hrbet in šla v roke in drsalke hokejistov iz Norveške. To pa še ni bilo vse, saj je mož odločitve proti tekmi s Slovaško, slovenski hokejist Žiga Jeglič padel na testiranju dopinga. Več v nadaljevanju.

SLOVENIJA : NORVEŠKA

V torek, 20.2. sta se v hokejskem centru Gangneug pomerili reprezentanci Slovenije in Norveške. Favoriti za to tekmo so bili prav naši hokejisti, saj so imeli boljše izhodišče kot Norvežani. Slovenci so imeli 2 zmagi in 1 poraz, Norvežani pa so izgubili kar trikrat in sicer proti Švedom, Fincem in Nemcem. Slovenija pa je v dramatični končnici premagala eno od hokejskih velesil, reprezentanco ZDA, potem so izgubili proti Rusom, proti Slovakom pa so zmagali šele po kazenskih strelih.

Pobudo so nekaj časa po začetku tekme takoj prevzeli Slovenci z zadetkom  Jana Urbasa (podaja Jana Muršaka). Zdelo se je, da Norvežani niso našli rešitev proti risom. V drugi tretjini se rezultat ni spremenil. Videli smo lahko lepo in kreativno igro risov, vendar plošček nikakor ni hotel iti v norveška vrata. Večkrat je zadel okvir vrat. Slovenci so imeli lepo priložnost za višanje rezultata, saj so imeli igralca več na ledeni podlagi. Rezultat se je spremenil šele v zadnji tretjini, ampak v prid Norvežanov. Ti so z zadetkom Tommyja Kristiansena izenačili na 1:1, kar jim je prineslo možnost, da v podaljšku zadajo odločilni udarec proti Sloveniji. To so tudi napravili ter z zlatim golom na koncu premagali rise z 1:2. Tako so naši risi končali upe za dobro uvrstitev na ZOI v Pjongčangu.

PRIMER ŽIGA JEGLIČ

V Pjongčangu je odmevala tudi vest, da je Žiga Jeglič na tekmi proti Slovaški uporabil prepovedano substanco. V njegovem urinu so znanstveniki odkrili fenoterol, ki se je skrival v Jegličevem zdravilu za astmo, ki zdravi bolezni spodnjih dihal. Žiga Jeglič trdi, da zdravila jemlje po nasvetu njegovega zdravnika, ko so odkrili njegove težave z dihanjem na Slovaškem leta 2017. Hkrati pa se vsem, ki jih je novica prizadela, globoko iz srca opravičuje. Očitno je Jeglič pozabil prijaviti zdravilo, ki ga jemlje. Snov, ki jo uživa Žiga Jeglič odpira dihalne poti do pljuč je na seznamu prepovedanih snovi svetovne protidopinške komisije. Zdaj je primer v rokah protidopinške komisije, ki bo celo odločala, ali je Slovenija upravičena do svojega dosežka. V pravilniku pa piše, da se dosežek neke države izbriše v primeru, če prepovedane substance uporabljata dva ali več igralcev nekega moštva.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized