Connect with us

SEHA liga

Gregor Potočnik od prihodnje sezone za Zagreb!

Foto: RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun

Aktualni slovenski reprezentant Gregor Potočnik, bo od naslednje sezone dalje, igral v dresu PPD Zagreba. 25-letni rokometaš je včeraj tudi sam potrdil, da bo zamenjal klubske barve. Obenem pa je RK Gorenje Velenje doživel nov odhod.

Po prihodih dveh reprezentančnih vratarjev, v zadnjem letu in pol, Urha Kastelica in Matevža Skoka, se bo Zagreb v prihodnji sezoni okrepil z levim zunanjim, Gregorjem Potočnikom. Zagrebčani so se za prestop z Gorenjem iz Velenja, dogovorili z Gregorjem Potočnikom. 25-letnik je v preteklosti branil barve Celja Pivovarne Laško ter Gorenje iz Velenja.

Nekdanji član trebanjskega Trima je v letošnji sezoni za RK Gorenje zadel 16 golov, medtem ko pri Celjanih ni bil že dolgo časa aktiven.

MANJŠI INTERVJU S SLOVENSKI REPREZENTANTOM:

Kako ste zadovoljni s prestopom v Zagreb?

Prestop v Zagreb je zame sigurno stopnička višje v moji karieri, kjer si želim v elitnih skupinah lige prvakov, čimbolj napredovati in pridobiti čim več izkušenj na najvišji ravni.

Kaj vas je najbolj prepričalo za odhod na Hrvaško?

Sigurno je velik del moje odločitve odtehtalo igranje v ligi prvakov ter seveda, da bom del kluba, ki v rokometu že od nekdaj pomeni ogromno! Navsezadnje pa se mi je zdel tudi prehod v tujino nekoliko lažji, saj bom še vseeno blizu doma.

Katere ponudbe ste še imeli poleg Zagreba?

Ponudbe so bile predvsem iz Francije.

Za koliko časa ste podpisali pogodbo z Zagrebom?

Pogodbo z Zagrebom sem podpisal za dve leti oziroma do konca sezone 2020/2021.

Ali nam lahko na kratko opišete potek pogovorov in podpisa za Zagrebčane?

Če sem iskren, se je vse skupaj zgodilo zelo hitro. Bil sem že skoraj odločen, da bi podaljšal še za eno leto v Velenju, nato pa je prišla ponudba Zagreba, o kateri zaradi že omenjenih razlogov, ni bilo treba veliko premišljevati. Vsi pogovori pa so tudi potekali preko mojega managerja Senjanina Maglajlije.

Koliko boste v prihodnji sezoni kvalitetni po vašem mnenju z Zagrebom?

Ambicije Zagreba so vedno na najvišjem nivoju, zato v kvaliteto ekipe niti najmanj ne dvomim! Verjamem, da se bomo s trdim delom in dobro kemijo, znotraj ekipe, sposobni kosati z najboljšimi ekipami stare celine.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in SEHA liga