Connect with us

Liga NLB

FOTO: Dolenjski derbi brez zmagovalca

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Rokometaši trebanjskega Trima so na sosedskem derbiju s Krko zabeležili pomemben remi v boju za uvrstitev v višji predel lestvice.

V ekipi tokrat ni bilo Deana Šešića, ki okreva po poškodbi mečne mišice ter Lovra Viščka, ki je poškodbo meč staknil ravno ta teden na treningu. Tako sta priložnost v kadru prejela mladinska igralca Lovro Kmet ter Miha Gaberc.

Krkaši do remija v končnici

Trebanjci so uspešno začeli 31. sosedski derbi proti Krkašem. Že takoj so prevzeli tempo igre in z nekaj zadetki v 11. minuti vodili s 7:4. Prednost je domača zasedba ohranjala med tremi in petimi goli, zato ji je na odmor uspelo oditi z izidom 18:14

V drugem polčasu so Krkaši zaostanek izničili in zadnjih deset minut smo spremljali precej izenačeno tekmo. Dobro minuto pred koncem so Trebanjci povedli z golom Udoviča. Krkašem je v zadnjih sekundah uspelo izenačiti in srečanje se je končalo z delitvijo točk (31:31).

Najboljši trebanjski strelec je bil z devetimi goli Anže Dobovičnik, na koncu izbran tudi za najboljšega igralca tekme. Trebanjce v naslednjem kolu čaka gostovanje pri Mariboru.

Foto utrinki s tekme (Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport):

Liga NLB, 18. krog:

Petek, 14. februarja, ob 19.00:
RK Trimo Trebnje – MRK Krka Novo mesto 31:31 (18:14)
RK Trimo Trebnje: Brana 5 obramb, Tomić 10 obramb; Rašo, Didovič 6, Seferović, Dobovičnik 9, Hamidović 8, Kotar 2, Kmet, Udovič 3, Sašek, Redek 1, Grbić, Horžen, Cirar 2 (1); Trener: Ivan Vajdl.

MRK Krka Novo mesto: Urbič, Brajer; Bevec 4, Avsec, Majstorovič, Pršina 2, Irman 3, Jakše 10 (4), Plut, Klemenčič, Rašo 3, Batagelj, Kukman 5, Windischer, Matko, Kete 4 (1); Trener: Roman Zarabec.

More in Liga NLB