Connect with us

Uncategorized

Do 8. februarja na sporedu mladinsko svetovno prvenstvo v alpskem smučanju

V švicarskem Davosu bo od danes do 8. februarja na sporedu mladinsko svetovno prvenstvo v alpskem smučanju.

Na prizorišču zasedanj Svetovnega gospodarskega foruma bo nastopilo tudi deset Slovencev, štiri tekmovalke in šest tekmovalcev. V ekipi je tudi 19-letna Meta Hrovat, ki je v soboto zablestela s tretjim mestom na veleslalomu v Lenzerheideju.

Obetavna Gorenjka Hrovatova je vsekakor prva favoritinja slovenske odprave, ki v letošnji sezoni odlično nastopa v zgoščeni članski konkurenci na tekmah svetovnega pokala ter je na sobotnem veleslalomu prvič stopila na oder za zmagovalke.

Devetnajstletna tekmovalka iz Podkorena je na lanskem mladinskem svetovnem prvenstvu osvojila srebrno kolajno na veleslalomski tekmi.

Pred dvema letoma v Sočiju pa je bila tudi del ekipe, skupaj s Sašo Brezovnik, Štefanom Hadalinom in Aljažem Dvornikom, ki je osvojila zlato odličje mladinskih svetovnih prvakov v mešani paralelni ekipni tekmi.

Doslej je na mladinskih svetovnih prvenstvih kar 14 Slovencev osvojilo vsaj en naslov mladinskega svetovnega prvaka, kar 29 Slovencev oziroma tekmovalcev, ki so nastopali za Slovenijo, pa je vsaj enkrat stalo na zmagovalnem odru na mladinskih svetovnih prvenstvih.

Po dva naslova svetovnih prvakov imajo Urška Hrovat v slalomu, Ilka Štuhec v smuku in slalomu in Boštjan Kline v superveleslalomu in smuku. Največ stopničk, kar šest, je osvojil naturalizirani Slovenec, sicer v Avstriji rojeni, Josef Strobl, štiri uvrstitve na zmagovalni oder ima Urška Hrovat, po tri pa Štefan Hadalin, Žan Kranjec in Boštjan Kline.

Hrovatova (ASK Kranjska Gora), ki bo po koncu prvenstva v Davosu, odpotovala v Južno Korejo, kjer bo nastopila na svojih prvih olimpijskih igrah, bo na mladinskem svetovnem prvenstvu tekmovala v veleslalomu, slalomu, superveleslalomu in alpski kombinaciji. V štirih posamičnih disciplinah bosta v ženski konkurenci nastopili še Andreja Slokar (SK Dol Ajdovščina) in Žana Ciglič (ASK Triglav Kranj), Neja Dvornik (SK Dvornik transport) pa v veleslalomu, slalomu in superveleslalomu.

V moški konkurenci bodo v vseh petih disciplinah, tudi smuku, nastopili Žan Kralj (ASK Triglav Kranj), Žan Špilar (SD Trbovlje) in Matevž Rupnik (SD Postojna), Nejc Naraločnik (SD Beli Zajec) v superveleslalomu, smuku in alpski kombinaciji, Borut Božič (SK Radovljica) v veleslalomu, slalomu in alpski kombinaciji ter Tadej Paščinski (SK Radovljica) v veleslalomu in slalomu.

Za ekipno tekmo slovenska postava še ni znana.

FOTO: http://www.delo.si/sport/zimski/meta-hrovat-mladinska-svetovna-podprvakinja.html

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized