Connect with us

Uncategorized

Prva evropska tekma v futsalu že pred vrati!

Danes, 30.1.2018,  bo ob 18.00 v Areni Stožice potekala prva, lahko bi rekli tudi otvoritvena tekma evropskega prvenstva v futsalu v Sloveniji. Naši slovesnski futsalerji se pripravljajo na Srbe. Znana je tudi postava slovenske izbrane vrste Andreja Dobovičnika.

Za nekatere, ki še ne poznate ravno dobro futsala, a poznate različne druge, bolj poznane športe, kot so npr.: nogomet, košarka, rokomet, itd., vam bomo razložili bolj na poljuden način. Futsal se igra na rokometnem igrišču, pravila pa so čisto malo drugačna kot veliki nogomet. V ekipi je pet igralcev in en vratar. Cilj igre je, da se v nasprotnikova vrata pošljete čim več žog. Igra je bistveno hitrejša, kot pri velikem nogometu. Menjati je treba tudi utrujene ali poškodovane igralce. Igralca se lahko menjava kadarkoli, ali je žoga v igrišču ali pa ne (leteča menjava). Rezervni igralec mora počakati, da igralec, ki bo menjan, prestopi črto za menjave. Takrat lahko v igro pride rezervni igralec. Drugače pa je futsal bolj kot ne podoben nogometu, kot ga spremljate po TV zaslonih, ali pa na tekmah.

Selektor slovenske reprezentance Andrej Dobovičnik je že pred današnjim dnem naredil spisek, kateri igralec bo igral za reprezentanco na domačem evropskem prvenstvu. Na tem spisku pa so:

Dejan Bizjak (Lazio ITA), Žiga Čeh (Imola ITA), Kristjan Čujec(Dobovec Pivovarna Kozel), Alen Fetič (FC Litija), Matej Fideršek (FC Tommy Split), Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Igor Osredkar (Makarska Novo Vrijeme Apfel), Damir Puškar (Dobovec Pivovarna Kozel), Vid Sever (FC Litija), Anže Širok (KMN Oplast Kobarid), Tilen Štendler (ASD Maccan Calcio 5), Denis Totoškovič (FC Litija), Teo Turk (FC Litija) in Gašper Vrhovec (FC Litija).

Spain, Portugal, Italy, Slovenia post friendly wins

FOTO: http://www.uefa.com/futsaleuro/news/newsid=2000761.html

Nasprotniki naših fantov bodo Srbi, ki so pred 2 letoma priredili evropsko prvenstvo, osvojili 4.mesto. Slovence so leta 2016 premagali s 5:1, a naši fantje se ne ozirajo v preteklost. Pomembna je sedanjost in nocojšnja tekma. Kapetan srbske reprezentance Marko Perić, ki igra za italijanski Kaos, je pred novinarji izjavil, da jih lahko navijači ponesejo do novih zmag, njihov najvišji cilj pa je, da se uvrstijo v polfinale.

Serbia set winning tone

FOTO: http://www.uefa.com/futsaleuro/news/newsid=934376.html

 

 

Uvodno tekmo si bodo po naših podatkih poleg zelo uglednih gostov ogledali še: predsednik UEFE Aleksander Čeferin, srbski mojster nogometa Dejan Stanković in portugalska legenda nogometa, Luis Figo.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Uncategorized